Rum Kesimi’nden bayrak protestosu

Rum Yönetimi’nin AB Komisyonu’nda Kıbrıs Türkleriyle ilgili konulardan sorumlu büroda çalışan bürokratların odasında, KKTC bayrağı ve KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğraflarının bulunmasını sözlü ve yazılı olarak Avrupa Komisyonu nezdinde protestoda bulunmaya hazırlanıyor.


Rum basını, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu’nun talimatıyla Rum AB Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu’nun konuyu protestoda bulunacağını belirtti. Basına göre, Yakovu dün Brüksel’de yaptığı açıklamada “girişimde bulunulacağını çünkü Avrupa Komisyonu bürokratlarının sadece namusu ve dürüst olmakla kalmayıp bunu davranışlarıyla da göstermeleri gerektiğini” savundu.


Yakovu, Genişlemeden Sorumlu Komiser Oli Rehn’e görüşeceğinde konuyu onun da gündemine getireceğini de söyledi. Basına göre, AB Komisyon Temsilcisi ilgili bir soruyu yanıtlarken olayın prosedürel yanına ağırlık verdi ve o bölümde çalışan bürokratın izni olmadan söz konusu fotoğrafın çekildiğine dikkat çekti. AB Komisyonu temsilcisi, söz konusu fotoğrafın çekimi ve yayımlanmasının kaçak şekilde (yetki verilmeden) yapıldığını da vurguladı. Aynı temsilci, bürokratlarına da destek çıktı ve geleneksel olarak komisyon bürokratlarının odalarını özel eşyalarıyla süslediğini belirtti.


Fileleftheros gazetesi konuyla ilgili haberi “Sahte Devletin Bayrağının Çekilmesi İçin Lefkoşa’dan Sert Girişim – Komisyon Temsilcisi Bürokratın, İşgal Bölgelerinin  Sembollerini ‘Hatıra’ Olarak Kullandığını Söylüyor” başlık ve spotlarıyla yayımladı.


Gazete, komisyon temsilcisi bayan Fransue Le Ber’ın “Avrupa Komisyonunun politikaları resmi kişiler tarafından belirlenmiyor, politika belirleme kararları Brüksel’de alınır” şeklinde açıklamasına da yer verdi.


Gazete, KKTC bayrakları ve Denktaş’ın fotoğrafının Kıbrıs Türkleri’yle ilgilenen ekipten Max Vebe’nin odasında asılı bulunduğunu, Vebe’nin amirinin ise Leopold Maurer olduğunu da belirtti.


Öte yandan Oli Rehn Kıbrıs ziyareti sırasında iki topluma da çağrıda bulunarak çözüme odaklanmaları ve birbirlerini AB’ye şikayet etmemelerini istemişti.

679690cookie-checkRum Kesimi’nden bayrak protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.