Rum sözcü: Çözüm bulunmazsa yalnız kalabiliriz

Alithia gazetesine demeç veren Purguridis, Kıbrıs sorununun uluslararası toplumu yorduğunu ve “tehlike çanlarının çaldığını” kaydetti.

Purguridis, Ural Dağları’ndan Atlantik’e kadar tüm hükümetler ile temas halinde olan Rumlardan birisi olduğunu ve Kıbrıs sorunu ile ilgili yorgunluğun tüm bu ülkelere yayıldığını söyledi.

Uluslararası toplumun terk etmesinin pahalıya patlayacağını belirten Purguridis, bu durumun en çok, müzakerelerdeki zayıf tarafı etkileyeceğini kaydetti. Purguridis, zayıf tarafın, haksızlığa uğrayan ve adalet bulunması için uluslararası toplumdan destek bekleyen taraf olduğunu, yani Rum tarafı olduğunu öne sürdü.

Purguridis, olayların gidişatından duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi ve özellikle Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın olaylara yaklaşımından duyduğu üzüntüyü belirtti.

Hristofyas’ın DİSİ ile işbirliği yapmamasını eleştiren Hristos Purguridis, Güney Kıbrıs’ın Avrupa ile olan ilişkilerinden de hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Haberde, Purguridis’in 9 – 12 Ocak 2011 tarihlerinde Türkiye’de bulunacağı da belirtilirken, daha önceden Türkiye Hükümeti’nin Purguridis’e ülkeye giriş izni vermemiş olması konusunun “düzeltildiği” ve Purgurdis’in Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile 10 Ocak’ta görüşeceği kaydedildi.

1517890cookie-checkRum sözcü: Çözüm bulunmazsa yalnız kalabiliriz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.