Rum Yönetimi Osmanlı mezarını yol yapıyor

Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Politis gazetesi, Lakadamya Belediyesi’nce Osmanlı mezarlarının saygısızca bozulduğu, kemiklerin çöp torbalarıyla taşındığını öne sürdü.


Politis Gazetesi, “Lakadamya’daki Osmanlı mezarlığındaki Çalışmalar  Gizlilikle Dün De Sürdü” başlıklı haberinde, yol genişletme kapsamına alınacak olan Lakadamya’daki Osmanlı Mezarlığı’nda gerçekleştirilen kazı çalışmalarının dün de büyük bir gizlilikle sürdüğünü bildirdi.


Gazete, içinde kemiklerin de bulunduğu çöp torbalarının, üç günden beridir bilinmeyen bir yere taşındığını belirterek, çalışma yerinin görünmemesi için bazı koridorların dün kapatıldığını da yazdı.


Haberde, çalışma yerinde, bir buldozer, bir traktör, iki ya da üç de işcinin çalıştığı belirtilerek “Çöp torbalarının içinden kemiklerin düştüğünü gören bir kişinin gazeteyi arayarak, kutsal yere saygısızlık yapıldığını ifade ettiğini aktardı.


Gazete, bölgeye giderek, fotoğraf çekmeye çalıştığını fakat sorumlular tarafından engellendiğini de yazdı. Haberde ayrıca, Lakadamya Belediye Başkanı Hristakis Violaris’ın, torbaların içinde kemiklerin olduğu yönündeki bilgileri yorumlamaktan kaçındı.


AÇIK GAZETE: Mezarlar zaman zaman yeni kent koşulları gereği taşınabilir. Kıbrıs Rum Kesimi, barışın arandığı adada güven artırıcı önlemler yerine Türkler’in en çok saygı gösterdiği ata mezarlarını gizlice yol geçirmesi hiç de iyi niyetli bir yaklaşım gibi gözükmüyor.


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: KIBRIS’TAN / ATA ATUN… Güney’de yok edilen Türk tarihi

679180cookie-checkRum Yönetimi Osmanlı mezarını yol yapıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.