Rum yönetimi, Talat’tan yanıt bekliyor…

TAK’ın da aktardığına göre; Güney’deki ulusal basın; Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında yüz yüze görüşme gerçekleşmesi konusundaki haberlere geniş yer ayırdılar.


Fileleftheros; “Talat’ın Davete Cevabı Beklemede – Lefkoşa Tasos İle Görüşme Konusu Türk Tarafına Havale Ediyor” başlıkları altında verdiği haberinde; Rum Hükümet Sözcüsü Vasilis Palmas’ın dün yaptığı açıklamada; Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos’un Cumhurbaşkanı Talat’tan yüz yüze görüşme konusunda yanıt beklediğini söylediğini yazdı.


Habere göre Palmas; Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos’un geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Talat’a yapmış olduğu davete Talat’ın yanıt vermesinin beklenmekte olduğunu  ifade etti ve Kıbrıs sorununda “diğer tarafın sorumlu olduğu bir durağanlığın” mevcut olduğunu ve Kıbrıs sorununda bir hareketliliğin olması gerektiğini Kıbrıs Türk tarafının anlamasını umut ettiğini vurguladı.


Palmas; “Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanabilmesi için bazı olumlu adımların ve koşulların yaratılması amacıyla Eylül ayından itibaren bir görüşme ve diyalog başlayacağını umut ediyor, buna inanmak istiyoruz. Sanırım bu hepimizin hedefidir” şeklinde konuştu.


Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos’un Eylül ayında BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gidecek olması ile bunun ilişkili olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Palmas; Papadopulos’un New York ziyaretinin olağan olduğunu söyleyerek yanıtladı.


Habere göre Palmas; “Birinin öteki ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak diğer tarafın Kıbrıs sorununda bir hareketlilik olması gerektiğini anlamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.


 

702200cookie-checkRum yönetimi, Talat’tan yanıt bekliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.