Rum yönetiminin yeni mülkiyet sahtekarlığı

Rumlar “Mülkiyet konusunda” gene bir oldu bitti yaratmanın peşinde.
Sistematik bir şekilde çalışıyorlar ve geleceğe yatırım yapıyorlar.
Hazırladıkları belgeler yalan ve çarpıtılmış bilgiler de içerse, bir devlet belgesi olduğu için birkaç jenerasyon sonra gerçekmiş gibi işlem görecek, aynen Maraş’taki Osmanlı Vakıf topraklarının 1913-1930 yılları arasında tapu kayıtlarında yapılan sahtecilik sonucunda Rumların mülkiyetine geçirilmelerinin günümüzde yasal addedildiği gibi.
Şimdi de bunların tapu kayıtlarında yapılan sahtecilikle el değiştirdiğini ispatlamak için canla başla çalışıyoruz ve iğneyle kuyu kazıp araştırmalar yapıyoruz. Kendi insanımızı bile bu gerçeğe inandırmamız yıllarımızı aldı. Cumhurbaşkanı Talat bile buna inanmamış, önümüze İngilizlerin 1960 yılında Evkaf İdaresine verdiği bir buçuk milyon sterlinlik anlaşmayı koymuştu, konuyu kendisine açtığımızda ve önüne ilgili belgeleri koyduğumuzda. Vakıflar İdaremize başvurduğumuzda da o dönemin müdiresi bizi kapı dışarı etmişti, Cumhurbaşkanının has adamı olduğundan.
Neyse ki artık bu konunun gerçekliğine inanan yöneticiler çoğunlukta ve çalışmalara mani olacak birileri de yok.

Şimdi de Rum Yönetimi, Rumların KKTC sınırları içinde, Türklerin de Kıbrıs Rum Cumhuriyeti sınırları içinde bıraktıkları malların değerlerini hesaplamış ve kayda geçirmiş.
Tamamen hayali bir hesaplama.
Dünkü Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre Rumlar ada üzerinde toplam 3,875,000 dönüm, Türkler de 792,000 dönüm araziye sahipmiş.
Yalanın başı burada başlıyor.
Rumlar iyice çarpıtmışlar mülkiyet ile ilgili rakamları.

KKTC Haritacılık Dairesi verilerine göre, İngiliz üsleri de dahil olmak üzere, Kilise malları da içinde olarak özel kişilere ait Rum mülklerinin toplamı 3,624,754 dönüm, toprağın %52.0’si, mevcut Evkaf malları da içinde olarak özel kişilere ait Türk mülklerinin toplamı 1,352,792 dönüm, toprağın %19.5’u, diğer azınlıklara ait özel mülklerin toplamı 90,026 dönüm toprağın %1.3’u ve Hazine malları da 1,847,820 dönüm, toprağın %26.7’i etmektedir.

Ada genelindeki Türk mülklerinin toplamı 1,352,792 dönüm iken, Rumlar bunu gene hilekarlıklar yarı yarıya azaltmışlar ve 792,000 dönüme indirgemişler.
Üstelik Türk mallarının büyük bir kısmı halen daha “Zincir Dönümü” dür ve IS sistemine göre metrik ölçülerle kayıtlara işlenmemiştir.
Zincir dönümü, 14400 ayak kare veya metrik sistemde 1337.79 metre kare olan Kıbrıs dönümünün neredeyse bir buçuk katıdır.
Sahtekarlığın boyutları çok açık.
Zincir dönümünü, kağıt üzerinde eşit değerlerle Kıbrıs dönümüne dönüştürmüşler sonra da yarı yarıya azaltmışlar.

Üstelik bir de parasal hesaplama yapmışlar.
Kıbrıslı Türklerin Güney’de kalan mallarının (şahıs ve EVKAF malları) değerinin 2,1 milyar, Rumların Kuzey’de kalan mallarının (şahıs ve kilise malları) değerinin de 21 milyar olarak hesaplamışlar.
Bu hesabı da Rum yönetiminin 2004 yılında BM’ye verdiği tapu kayıtlarına dayandırmışlar.

1913-1930 yılları arasında tapu kayıtlarında yapılan sahtekarlıkla Osmanlı Vakıf Mallarını mülkiyetlerine geçiren Rumlar aleyhine, tüm başvurularımıza rağmen, herhangi bir işlem başlatmayan zihniyetin 2004 yılında Rumların BM’ye verdiği tapu kayıtlarına itiraz etmiş olduklarından açıkça büyük şüphelerim var.
Bizlerin de mülkiyet konusunda hemen bir çalışma başlatması gerekmektedir…

Prof. Dr. Ata ATUN
http://www.ataatun.com

658780cookie-checkRum yönetiminin yeni mülkiyet sahtekarlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.