Rumlar hükümetine değil AB’ye güveniyor

Güney’de yayınlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, AB’nin “Eurobarometre” çerçevesindeki anketi sonucunda, Kıbrıslı Rumların yüzde 57’sinin Avrupa Komisyonu’na güvendiğinin ortaya çıktığını yazdılar.


Anket sonucunda Kıbrıslı Rumların yüzde 49’unun ise Rum Hükümeti’ne ve Meclis’e güvendiğinin ortaya çıktığını yazan gazete, geçtiğimiz bahar mevsiminde gerçekleştirilen anket baz alındığı zaman, Kıbrıslı Rumların Hükümet’e duydukları güvenin yüzde 15, Meclis’e duyulan güvenin ise  yüzde 18 azaldığının görüldüğünü de belirtti.


Habere göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 55’i AB’ye, yüzde 59’u Avrupa Parlamentosu’na güveniyor.


Kıbrıslı Rumların yüzde 52’si AB üyeliğinin birşey kazandırmadığını, yüzde 40’ı ise üyeliğin olumlu katkılar sağladığını dile getirdi.


Polikis’e göre, ekonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna karşılık olarak  Kıbrıslı Rumların yüzde 53’ü iyi  veya çok iyi;  yüzde 45’i ise kötü yanıtı verdi.


Habere göre, Kıbrıslı Türklerin yüzde 56’sı AB’ye güvenmediğini, yüzde 32’si güvendiğini belirtirken; yüzde 33’ü Avrupa Parlamentosu’na güvendiğini, yüzde 42’si ise güvenmediğini  dile getirdi.

704860cookie-checkRumlar hükümetine değil AB’ye güveniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.