‘Rumlar iki halktan korkuyor’

Talat, Rumların halkların self determinasyon hakkından ve ayrılıktan korktuğu için ”Kıbrıs’ta tek halk var” dediğini ve bu nedenle konunun bilimsel yanını tartışmayı reddettiğini kaydetti. 


Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşmenin ardından, soruları yanıtlayan Talat, bu haftaki görüşmede, geçen haftaki gibi bir gerginlik olmadığını belirtti. 


Talat, Hristofyas’ın, ”BM Güvenlik Konseyi kararlarına atıfta bulunarak Kıbrıs’ta tek halk olduğunu ispat etmeye kalkıştığını, böyle bir şey olmadığını” vurguladı. 


Hristofyas’ın görüşmede, Türk tarafının 25 Kasımdaki görüşmede ortaya koyduğu, görüşmeler devam ederken Hristofyas’ın görüşme zeminini kaydırmaya yönelik çalışmasından duyduğu rahatsızlığı ve Rusya ile imzaladığı deklarasyona ilişkin tepkisine karşılık, bugün yazılı yanıtını okuduğunu belirten Talat, ”Bildiğiniz değerlendirmeleri yaptılar. Bizim kabullenmemize imkan olmayan değerlendirmelerdir bunlar” dedi. 


”Kıbrıs sorununun çözümünde, Kıbrıs Türklerinin siyasi eşitliğinin, mutlak surette karar ve temsil mekanizmalarına yansıması” konusundaki görüşlerini de vurguladıklarını anlatan Talat, ”daha fazla tartışmaya yol açmamak için görüşlerine karşılık görüşleri not ettiklerini” kaydetti. 
 

712720cookie-check‘Rumlar iki halktan korkuyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.