Rumlar çözüm belgesini basına sızdırdı

Rum tarafının çözüm taslağı belgesini önce Rum siyasi partilere daha sonra da Rum basınına sızdırmasını değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ”Bunun anlaşmamak veya anlaşmanın önünü tıkamak için bir taktik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eroğlu yarınki liderler görüşmesinde konuyu gündeme getireceğini belirtti. Yarınki görüşmenin, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in taraflarla ayrı ayrı yaptığı görüşmeler sonucunda varılan mutabakat gereği yapılacağını ifade eden Eroğlu, ”Önümüzde çok kısa bir süre var. Biz bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye ve Sayın Downer’in raporunun gerçeklere göre hazırlanması konusunda hassasiyetimizi ortaya koymaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin devam edebilmesi ve çok taraflı konferansın yapılması için gelecek 3-4 haftada bazı gelişmelerin olması gerektiğini belirten Eroğlu, ”Onun arayışı içerisinde olacağız. Biliyorsunuz biz başından beri çok taraflı konferansın yapılmasını talep etmekteyiz, Rum tarafı ise bundan kaçmaya çalışmaktadır. Bu, Sayın Downer’in vereceği raporla ortaya çıkacak bir durumdur. Bunu da zaman içerisinde göreceğiz” dedi.

Liderler, 22-24 Ocak’taki New York Greentree’deki beşinci üçlü Kıbrıs zirvesinin ardından yarın ilk kez bir araya gelecek.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer mart sonunda, görüşmelerin seyrine ilişkin hazırlayacağı raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a sunacak. Ban’ın da raporun içeriğine bağlı olarak, çok taraflı konferans çağrısı yapması bekleniyor.

1331510cookie-checkRumlar çözüm belgesini basına sızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.