Rumlardan 3 Türk’e tutuklama emri

Hakkında tutuklama emri çıkarılanlar arasında bugün Güney Kıbrıs’ta ilk duruşması yapılan Hüseyin Çağıner de bulunuyor. Bu arada son gelişmeleri değerlendiren KKTC’nin eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, mülk davalarının insanları silahlı kavgaya götürebileceğini söyledi.


Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum polisi Girne’nin en büyük İngiliz emlakçısı Mark Anwin için Rum malları üzerine turistik tesisler yapma suçundan Avrupa genelinde tutuklama emri çıkardı.


Mark Unwin’in inşaat şirketinin yöneticisi olan bir Türk hakkında da tutuklama emri çıkarıldı.


Rumlar ayrıca, KKTC’nin ünlü işadamlarından Aziz Kent hakkında, Girne’ye bağlı Lapta’da eski Rum arazisi üzerine otel kurduğu gerekçesiyle tutuklama emri çıkardı.
      
MÜLK DAVASI ERTELENDİ
Rumlar, celp krizinin çıkmasına neden olan ve halen mahkemesi devam eden işadamı Hüseyin Çağıner hakkında da tutuklama emri çıkardı. Çağıner hakkındaki dava, 4 sayfalık savunma metninin Rumcaya çevirisi yapılmadığından Cuma gününe ertelendi.
İngilizlere ‘KKTC’de emlak’ uyarısı


Dava ertelendiği için türk tarafı itirazlarını iletemedi. Türk tarafı; davanın Rum Kesimi’nde görülmesine, mahkemede bir Türk yargıç bulunmamasına ve dava dosyasında Hüseyin Çağıner’in soyadının “Çağner” olarak geçmesine itiraz ediyor.


Bu dava ile birlikte Kıbrıs Türk tarafı siyasi içerikli bir davada ilk kez kendini savunmuş da oluyor. Davacı Rum şirketi, tahliye ve tazminat istiyor.


Rum Yönetimi ise ilgili Rum şirketin açtığı davanın bireysel bir girişim olduğunu savunuyor ve taraf olmadığını belirtiyor.
      
DENKTAŞ: SİLAHLI KAVGAYA YOL AÇAR
Bu arada, gelişmeleri yorumlayan KKTC’nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rumların Kıbrıslı Türklere açtığı mülk davalarının, insanları silahlı kavgaya götüreceğini söyledi.
Mülk konusunun siyasi olduğunu belirten denktaş, rum tarafının türk mallarını ya tahrip ettiğini ya da mecburi istimlak adı altında el koyduğunu söyledi

679110cookie-checkRumlardan 3 Türk’e tutuklama emri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.