Rumların yüzde 72’si: Görüşmeler çıkmaza girecek

Fileleftheros gazetesi, “Rai Consultans” şirketinin gazete adına 1002 kişinin katılımıyla yaptığı anketin ikinci bölümüne yer verdi.

Buna göre, Rumların yüzde 72’si müzakerelerden sonuç alınmayacağı inancında. Çözüme ulaşılacağına inananların oranı sadece yüzde 21. Yüzde 7 ise bu konuda “bilmiyorum/yanıt yok” dedi.

Ankete katılanların yüzde 62’si de dönüşümlü başkanlığı reddetti. Kabul edenler sadece yüzde 7. Ancak dönüşümlü başkanlığı “az kabul edilebilir” bulanlar yüzde 15, “yeteri kadar kabul edilebilir” diyenler ise yüzde 14.

Habere göre yüzde 50 “ağırlıklı oy” önerisini reddederken, yüzde 10 kabul etti. Ağırlıklı oy önerisini “az kabul edilebilir” bulanların oranı yüzde 14, “yeteri kadar kabul edilebilir” diyenler ise yüzde 20.

DİKO’nun hükümetten çekilmesine ilişkin soruya karşılık ankete katılanların yüzde 37’si çekilmesi yönünde görüş belirtti.Yüzde 36 “görüş ayrılığını belirterek hükümette kalması”, yüzde 23 ise “hükümet içinde muhalefet görevini sonlandırmasını” talep etti.

Gazete, Kilise’nin Kıbrıs sorununda söz sahibi olması ve müdahalede bulunmasına ilişkin tutumuna ise yüzde 49’un destek verdiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 50’si ise Kilise’nin bu tutumuna karşı çıktı.

1505260cookie-checkRumların yüzde 72’si: Görüşmeler çıkmaza girecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.