Rumsfeld: Irak daha beter oldu

Sayılara bakılınca, Irak’taki güvenlik koşullarının Saddam Hüseyin’in devrilmesinden bu yana iyileşmediğini kabul eden Rumsfeld, bununla birlikte, seçim yapıldığını ve Irak güçlerinin sayıca arttığını söyledi.

Suriyeliler’i, yeni Irak yönetimine karşı yürütülen ayaklanma hareketlerini durdurmak için gereken çabayı göstermedikleri için eleştiren ABD Savunma Bakanı, İranlıları da, Irak siyasetine karışmakla suçladı.

Rumsfeld, isyancı güçlerin yenilgiye uğratılacağına emin olduğunu vurgulayarak Irak hükümetiyle isyancı gruplar arasında temaslar yürütüldüğünü söyledi.

Guantanamo Körfezi’ndeki ABD hapishanesinden gelen haberlerin, uluslararası düzeyde Amerika’ya yönelik eleştirilere malzeme olmaya devam ettiği ve Amerika’nın kendi içinde de Cumhuriyetçi Senatörlerin Guantanamo cezaevinin rolünü sorgulamaya başladıkları şeklindeki değerlendirmeye yanıt olarak, Rumsfeld “Bugün, Guantanamo sözcüğünün talihsiz bir anlam taşıdığına kuşku yok. Ancak gözaltına alınmış olan kişilerin yönelttiği tehlike karşısında, ABD yönetiminin daha iyi nasıl hareket edebileceği sorununa bir çözüm getirilemedi” dedi.

Rumsfeld ayrıca ABD’nin dünyanın kimi yerlerinde pek sevilmediğini de kabul etti ve bu sorunu kısmen medyanın haksız davranışına, kısmen de Amerika’nın iletişim ve halkla ilişkiler alanındaki beceri yetersizliğine bağladı.
 

1108710cookie-checkRumsfeld: Irak daha beter oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.