Rus savaş uçakları Venezuela'da

Savaş uçaklarının bu ülke de uluslararası sularda birkaç gün eğitim uçuşu yapacakları ve ardından Rusya'daki üslerine döneceklerini bildirildi.

Bir ülkenin Cumhurbaşkanının, süpersonik bir bombardıman uçağını kullanıyor oluşu, o ülkenin düşmanlarnı alarma geçiren bir olay olmalı.

Ama nasıl bir etkisi olursa olsun, bu eski bir Hava Kuvvetleri mensubu olan Cumhurbaşkanı Hugo Çavez'in kaçırmak isteyeceği bir fırsat değil.

Uçakların ülkesine indiğini doğrulayan Çavez, "Bu uçakların semalarımızdaki görünüşleri, umarım bazı acınası grupları derinden yaralar" dedi.

Çavez'in hedefinde, dış ülkelerin yanı sıra ülke içinde, Amerikan'ın desteklediğini iddia ettiği muhalefet de vardı.

Venezuela ve Rusya'nın ortak askeri eğitim yapma kararı almaları şaşırtıcı bir gelişme değil.

Venezuela ordusuna silah sağlayan en büyük güç olan Rusya'da Venezuela gibi, Amerika Birleşik Devletleri'ne güvensizlik besleyen ülkelerden biri.

Ancak, Çavez'e göre, uçakların ülkesine gelişi kafkasya krizine bir misilleme değil.

"YALNIZCA EĞİTİM"

"Bu yalnızca eğitim diyor" Çavez Kızıl Bayrak Operasyonu adını verdikleri eğitime.

Daha öncesinde, ABD savaş gemileriyle Gürcistan'a Karadeniz'den yardım getirilmesinin ardından Rusya, Venezuela ile birlikte yıl sonuna dek ortak deniz tatbikatı düzenlemeyi planladığını, bunun önceden tasarladığını ve Gürcistan'da ağustos ayında çıkan gerilimle ilgisinin olmadığını açıklamıştı.

Rus askeri uçakları dünyanın bu yarı küresine en son geldiklerinde, takvimler 1960'lı yılları gösteriyordu ve dünyanın gündeminde Küba Füze Krizi vardı. 

1178230cookie-checkRus savaş uçakları Venezuela'da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.