Rusya, G-8 için yağmuru kontrol altına aldı

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetesi The Daily Telegraph, “Putin kırbacını şaklattı” başlığıyla Rusya’nın ev sahipliğini yapacağı G-8 zirvesi hazırlıklarını anlattı. Gazetenin değerlendirmesi şöyle:

“Yetkililer kentte evsizlerin ve yoksulların sokaklarda görülmemesi için harekete geçti, hava kuvvetlerine yağmur yağmaması için bulutları kontrol altında tutma görevi verildi. Güvenlik kuvvetleri ve istihbarat ajanlarının ise yönetim aleyhtarı gösteri yapabileceği düşünülen potansiyel eylemcileri kentten çıkarmak için sert taktiklere başvurduğu iddia ediliyor. Bazı muhalif parti yetkililerine kenti terkedeceği veya taraftarlarının eylem yapmayacağı sözü veren kağıtlar, bazı kişilere ise aniden askere alınma belgeleri gönderildiği öne sürülüyor.”

Öte yandan İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times,ABD ile Rusya’nın Moskova’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne katılmasını sağlayacak bir anlaşmaya iyice yaklaştığını ve Cuma günü -yani zirve arefesinde- el sıkışabileceklerini yazdı.

“Bu anlaşma hem ülkenin G-8 zirvesi sırasında kutlayabileceği bir gelişme olur” diyen The Financial Times şöyle devam etti:

“Hem de Rusya’nın Barents Denizi’ndeki Shtokman doğal gaz sahasını geliştirmeye başlayacağını ilan etmesinin önünü açar. Zira her iki taraf yalanlamış olsa da, Rusya’nın DTÖ üyeliği önünde engeller kalkana dek, Shtokmanda ortaklığa gireceği tarafları seçmeyi ertelediği anlaşılıyor. Uzmanlar böylesi bir çifte açıklamanın hem Amerika, hem Rusya’ya zirvenin başarılı geçtiğini söyleme fırsatı vereceğini belirtiyor.”

1132020cookie-checkRusya, G-8 için yağmuru kontrol altına aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.