Rusya, Polonya’ya gözdağı verdi

Polonya-Rusya arasında bir süredir yaşanan diplomasi krizine bir yenisi daha eklendi. Varsova Paktı sırlarını açıklayarak Rusya’yı köşeye sıkıştırmaya çalışan Polonyalı yetkililer, Rusya’nın Gdańsk ve Kaliningrad arasındaki deniz yollarını Polonya deniz seferlerine kapatacağını  açıklamasıyla şaşkına döndüler.

Rusya, geçtiğimiz yılda benzer bir kararla Gdańsk ve Kaliningrad arasindaki deniz yolculuğuna geçici olarak yasak getirmişti. Rusya’nın yasaklama kararı Polonya Disisleri Bakanlığı yetkililerinin tepkisine yol açmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Polonyalı diplomatik gözlemciler, her yıl sayıları artan turistlerin, Kaliningrad ve Glans arasında düzenlenen deniz seferlerinden yararlandıklarını ve gümrüksüz alış-veriş yaptıklarını söylediler.

Diplomatik gözlemciler, Rusya’nın deniz seferlerine yasak getirmesi durumunda çok sayıda Polonyalı’nın işsiz kalabileceğinin de altı çizildi.

Rusya’nin askeri güvenlik nedeniyle izin vermediği Gdansk ve Kalıningrat arasındaki deniz seferleri, Polonyalı yetkililerin uzun süren girişimleri sonucu başlatılmıştı.

1120060cookie-checkRusya, Polonya’ya gözdağı verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.