Rusya sivilleri vurdu, 36 kişi öldü

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Rusya’nın Suriye’deki saldırılarıyla ilgili bir açıklama geldi.

Rusya’nın saldırıları üzerine BM’de basın toplantısı düzenleyen Hoca, Humus’un kuzeyindeki üç bölgenin hedef alındığını ve 5’i çocuk, 1’i sağlık görevlisi 36 sivilin hayatını kaybettiğini kaydedtti.

Bölgenin bir yıl önce IŞİD’den ve El-Nusra cephesinden temizlendiğini ifade eden Hoca, Rusya’nın saldırılardaki amacının Esed’e destek vermek olduğunu kaydetti.

Uluslararası toplumun bu saldırıyı kınamasını ve sivillerin korunmasını isteyen Hoca, Özgür Suriye Ordusu’nun 70 bin askeri olduğunu ve hava gücü olmasa rejimi yenebileceklerini dile getirdi.

“Rus işgali, Suriye halkının özgürlük mücadelesiyle yanıtlanacaktır. Bunu yapmaya hakkımız var” diyen Hoca, insan hayatına ve sivillerin korunmasına önem veren BM üyelerine bu saldırının durdurulması için çağrı yaptı.

Hoca, “Rusya, İran, IŞİD ve Hizbullah da içinde olmak üzere tüm yabancı birliklerin Suriye’den çekilmesi için uluslararası toplumun ellerinden geleni yapmasını istiyoruz” dedi.

“Rusya’nın IŞİD’le savaştığı açıklaması mesnetsiz. Rusya, Suriye’nin sadece yüzde 14’ünü kontrol eden ve meşruiyetini kaybeden rejimi ayakta tutmak için orada”

1465670cookie-checkRusya sivilleri vurdu, 36 kişi öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.