Rusya ve Çin, ‘ABD’yi izliyor’

McConnell, iki ülkenin de ABD hakkında çok yoğun şekilde casusluk yaptığını söylüyor

Michael McConnell, iki ülkenin de ABD hakkında agresif bir şekilde istihbarat faaliyeti yürüttüklerini savundu.

Bir Kongre oturumunda konuşan McConnell, ABD istihbaratının “terör örgütleri ile olduğu kadar ülkenin geleneksel düşmanı olan devletlerle de mücadele ettiğini” söyledi.

Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Michael McConnell, bu açıklamayı, Kongre’de ABD hükümetinin uluslararası telefon konuşmalarını dinlemesi ve e-postaları izlemesini sağlayacak bir yasa tasarısını savunurken yaptı.

Ağustos ayında ABD Kongresi’nin yeni terörle mücadele yasalarını kabul etmesinden bu yana, telefon dinleme konusu ülkede yoğun bir şekilde tartışılıyor.

“Amerika’yı Koruma Yasası”, hükümete ülke dışı ile kurulan iletişimi, taraflardan biri ABD’de yerleşik olsa dahi izleme imkanı tanıyor.

YASANIN GETİRDİKLERİ

Kongre eğer süresini uzatmazsa bu yetkiler Ocak ayında sona erecek.

Beyaz Saray ise sözkonusu yetkiyi kalıcı hale getirmek istiyor.

İnsan hakları örgütlerinin de aralarında bulunduğu muhalifler ise bu tür bir uzatımın mahremiyet haklarını aşındıracağını ve hükümete kendi vatandaşları hakkında sınırsız casusluk yapma imkanı vereceğini sözlüyor.

Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Michael McConnell, ise Kongre’ye ulusal güvenliği korumak için bu hakların çok önemli olduğunu söyledi. (BBC)

1158330cookie-checkRusya ve Çin, ‘ABD’yi izliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.