Rusya ve Küba artık ‘stratejik ortak’

Castro’nun Rusya’daki ziyareti sırasında tarafların imzalaması için 34 anlaşma hazırlanırken, Kremlin’deki stratejik ortaklık anlaşmasının detayları konusunda bilgi verilmedi.

Rusya’nın Küba’ya Rus mallarını satın alabilmesi için kredi vermeyi kabul ettiği belirtildi, ancak bu kredinin miktarı açıklanmadı.

Medvedev, Castro ile Kremlin’deki görüşmesinin başında yaptığı açıklamada, “Ülkemize yaptığınız ziyaret, Rusya-Küba ilişkilerinde yeni bir dönemin sayfalarını açmakta” dedi.

Castro da yaptığı açıklamada, “İlişkilerimizin her açıdan serinkanlı, kalıcı ve durdurulamayacak şekilde konsolidasyonu için Küba tarafı olarak gerekli önlemleri almak bizim görevimiz. Üzerinde anlaştığımız stratejik birlik neyi başardığımızı ve başarmayı arzuladığımızı kesinlikle yansıtan bir anlaşma” diye konuştu.

Medvedev, Latin ülkelerini ziyareti çerçevesinde geçen yıl kasım ayında Küba’yı ziyaret etmişti. Rusya ve Küba arasında geçen yılın 11 aylık dilimindeki ikili ticaret hacmi 2007 yılına kıyasla yüzde 26 oranında artarak 239 milyon dolara ulaşmıştı.

1186770cookie-checkRusya ve Küba artık ‘stratejik ortak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.