Rusya’daki Erovision’da Putin’e darbe

12 Mayıs’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Eurovision şarkı yarışması yarı finalinde Gürcistan’ı temsil edecek parça pek çok gazete gibi Independent’ta da yer aldı.

Parça kelime oyunu yoluyla Rus başbakan Vladimir Putin’i hedef alıyor. “We don’t wanna put in” adlı parça hem “İçeri almak istemiyoruz” hem de “Putin’i istemiyoruz” anlamına geliyor.

Şarkı ve “Stefane ve 3G” adlı topluluk hakkında Gürcistan Eurovision jürisi başkanı Stephen Budd’ın kaleme aldığı yorumdan bazı satırları şöyle:

“Stefane ve 3G’nin hakkını teslim etmeniz gerekir. Cesur insanlar. Hem Gürcü olmak hem de gidip Moskova’da Putin karşıtı bir parçayla sahneye çıkmak yürek ister. Kendilerine de bunu sordum. Ancak bu şarkıyı söyleme cesaretlerinin olduğunu söylediler.

Daha iyi şarkılar da vardı. Ben onlardan birine oy vermiştim. Ama bu da eğlenceli bir Doğu Avrupa pop parçası ve tartışmalı satır da oldukça zararsız. Daha kışkırtıcı sanatçılar da gördük. Bunlardan biri eşcinsel bir Stalin gibi giyinmişti ve yanında da dört Sovyet kadın striptiz yapıyordu.

Peki Gürcistan Eurovision’u kazanabilir mi? Eğer Ruslar bu şarkıya izin verirse, stratejik bir oylamaya tanık olacağız. Rusların müttefikleri düşük oylar verecek, onları sevmeyenler de Gürcistan’ın parçasını destekleyecek.”

1188700cookie-checkRusya’daki Erovision’da Putin’e darbe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.