Rusya’dan AKP’ye Suriye eleştirisi

Başbakan Erdoğan’ın kongrede Suriye destekcisi ülkelere “Suriye konusunda görüşlerinizi gözden geçirmelisiniz” çıkışına yanıt, Rus hükümetinin resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta gazetesinde geldi:

Tüm çevre ülkelerle iyi komşu olma vaatlerine ne oldu?

Gazetedeki haberde, Türkiye siyasetine ilişkin ifadelerde, “Türkiye’deki İslamcıların zafer marşı söylemelerinin tam zamanı. Erdoğan, en az 12 yıl daha iktidarı elinde tutmanın formülünü bulmuşa benziyor. 2 yıl daha parlamenter yönetim, sonra başkanlık seçimleri ve beklenmedik bir gelişme yaşanmazsa Erdoğan kazanacak.

Erdoğan oldukça kolay bir şekilde orduyu dize getirdi. Otoritesi ise düşmek yerine tam tersine tırmandı. Dış politikada yapılan hatalar bile onun otoritesine gölge düşürmedi. Toplam 22 yıl Türkiye’nin başında kalmış olacak” denildi ve Suriye’ye geçildi:

“Türk toplumu böyle bir gelişmeden pek rahatsız görünmüyor. Nedense Türkiye’yi, Rusya’nın, Çin’in ve İran’ın Suriye konusunda takındığı tavır rahatsız ediyor. Şam rejimini komşulara yem yapmadıkları için bu ülkelere kızgınlık dile getiriliyor. Halbuki Erdoğan 2002’de başbakan olurken tüm çevre ülkelerle iyi komşu olmak istediklerini söylüyordu. Bu vaatlere ne oldu?”

1359380cookie-checkRusya’dan AKP’ye Suriye eleştirisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.