Rusya’dan Obama’ya füze jesti

Rus İnterfaks ajansının, Genelkurmay Başkanlığı’ndan adını açıklamadığı bir yetkiliye dayanarak yayımladığı haberde, “Kalingrad’a İskender füzelerinin yerleştirilmesi planının askıya alındığı, bunun nedeninin de yeni ABD yönetiminin şu ana kadar Doğu Avrupa’ya füze kalkanı yerleştirilmesi konusunda bir adım atmaması olduğu” kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Rusya Federasyonu topraklarından ayrı olan Kaliningrad bölgesi daha batıda, Polonya sınırında, Baltık kıyısında bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, geçen yıl yaptığı açıklamada, ABD’nin Polonya’ya füze kalkanına bağlı tesisler kurması halinde kendilerinin de Kaliningrad’a İskender füzeleri yerleştirilebileceklerini söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama pazartesi günü Medvedev ile bir telefon görüşmesi yapmış ve liderler, iki ülke ilişkilerini geliştirme konusundaki niyetlerini dile getirmişlerdi.

“ÇOK OLUMLU BİR GELİŞME”

ABD, Rusya’nın Polonya sınırındaki Kaliningrad bölgesine füze yerleştirme planlarını askıya aldığı haberini olumlu karşıladı.

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kurt Volker, ABD’nin füze kalkanı projesine karşı geliştirilen Kaliningrad’a füze konuşlandırma planının askıya alındığı haberlerinin doğrulanması halinde, bunun çok önemli bir gelişme ve çok olumlu bir adım olacağını söyledi.

1186530cookie-checkRusya’dan Obama’ya füze jesti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.