'Rusya'ya topyekun savaş açamayız'

Miliband, BBC radyosuyla yaptığı söyleşide, Moskova yönetiminin Gürcistan'ı "işgalini" kınadı. "Rusya'nın yine komşu ya da bir dost ülkeye saldırması halinde NATO'nun savaşa girip girmeyeceği" sorusuna Miliband, "Rusya ile topyekun bir savaş istemiyoruz… Rusya'ya karşı topyekun savaş açmak söz konusu değil" yanıtını verdi. 


Rusya ordusunun çok daha küçük Gürcü ordusunu yeneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmadığını belirten Miliband, sorunun, Rusya'nın bunun sonucu olarak tecrit edilmek, itibar ve güven kaybına uğramak isteyip istemediği olduğunu kaydetti. 


Moskova yönetiminin Güney Osetya ve Abhazya'daki eylemlerini, Avrupa'da Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana yaşanan, sükunet ve istikrarı tehdit eden "uluslararası kriz" olarak tanımlamanın doğru olduğunu ifade eden Miliband, Gürcistan ile Rusya arasında ayrılıkçı bölgelerle ilgili anlaşmazlık olduğunu, ancak Rusya'nın buna yanıt olarak komşu bir ülkeyi işgal ettiğini söyledi. 


İngiltere Dışişleri Bakanı, Ukrayna ziyaretin amacının da Rusya'yı kışkırtmak değil, bu ülkenin demokratik seçimlerine destek vermek olduğunu söyledi.

814790cookie-check'Rusya'ya topyekun savaş açamayız'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.