Ryan: Kıbrıslı kadınlara çok iş düşüyor

Kıbrıs’ta temaslarda bulunan İngiltere’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi Oya Talat’la görüştü.


İngiliz Yüksek Komiserliği’nin KKTC’deki binasında yer alan görüşme, dün akşam gerçekleşti. Görüşmede, Oya Talat ve Joan Ryan’a, KKTC’deki bazı kadın örgütleri temsilcileri de eşlik etti.


Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kadın örgütleri temsilcilerinin görüşlerini dinleyen İngiltere’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan, Kıbrıs Rum tarafında Şubat ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinin ardından Kıbrıs sorunu için yeni bir pencere açılacağına inandığını dile getirdi.


Ryan, adada hâkim olan karamsarlığı ve olumsuz atmosferi değiştirmek için kadınların aktif mücadele etmesi gerektiğine inandığı vurguladı.


Ryan, AB ve İngiltere’nin, Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik gelişmenin adanın birleşmesine katkıda bulunacağını düşündüğü  için Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisinin gelişimini desteklediklerini ifade etti.


Ryan, zor da olsa geçmişte yaşanan acıları geride bırakmak ve adada kalıcı, barışçıl bir çözüm için geleceğe yönelmek gerektiğini söyleyerek,  İngiltere Hükümeti’nin elinden geleni yapması için çalışacağını belirtti.


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın eşi Oya Talat da, geçmişte yaşanan acılara rağmen, adada siyasi eşitliğe dayanan, kalıcı, güvenli bir barışı getirmek için geleceğe bakılması gerektiğini söyledi ve Kıbrıslı Türkler olarak isteklerinin gelecek nesillere barış bırakmak olduğunun altını çizdi. 


Oya Talat, Ryan’a, Sanatçı Ayhatun Ateşin’in “Sessiz Yürüyüş” sergisinden bir çift ayakkabı armağan ederek teşekkür etti. 


Oya Talat’a teşekkür eden Ryan ise,  “Bu ayakkabı ile sizin yerinizde durmaya ve hissettiklerinizi daha iyi anlamaya çalışacağım. Gelecek günlerde barış içinde bir arada olma dileğiyle” dedi.

805710cookie-checkRyan: Kıbrıslı kadınlara çok iş düşüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.