Saat 20’de 1 saat ışıkları kapatıyoruz

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Ofisi Basın Sorumlusu Sezen Gülşen, geçen yıl da tüm dünyada gerçekleştirilen ”Earth Hour (Dünya Saati)” adlı eylemle küresel iklim değişikliği konusunda etki yaratılabileceğini ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. Eyleme, özellikle 27 büyük şehirden önemli destek verilmesinin beklendiğini belirten Gülşen, Türkiye’den de bir çok kurum ve kuruluşun ”Earth Hour”a katılarak ışıklarını 1 saat kapatacağını kaydetti.


Destek veren kuruluş adlarının vakfın internet sitesinde yayınlanacağını bildiren Gülşen, bugün saat 20.00’de başlayıp bir saat sürecek eyleme katılmak isteyen herkese ”elektrikli aletlerinizi ve ışıklarınızı kapatın” çağrısında bulundu.


“EYLEM” DÜNYADA BAŞLATILDI


Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eylem Fiji, Yeni Zelanda’da ve Avustralya’da başlatıldı. Fiji ve Yeni Zelanda’da ışıklar yerel saatle 20.00’da söndürüldü. Her iki ülkede 1 saat sürecek eylem için yemek saatleri ertelendi, bilgisayarlar ve televizyonlar kapatıldı.


Avusturalya’da ise Sidney kentinin simgesi Opera Evi ve yakınındaki Harbour Bridge, yerel saatle 20.00’de karartıldı. Bu eylemi kentin diğer tarihi yerleri izledi.


Kentin sakinleri evlerinin ışıklarını söndürürken, iş yerleri de eyleme destek verdi.

1057510cookie-checkSaat 20’de 1 saat ışıkları kapatıyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.