Sabah-ATV grevcileri: İşçiyiz! Haklıyız! Kazanacağız!

İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan gazeteciler ellerinde dövizlerle, ”Grev sürüyor dayanışma büyüyor”, ”ATV’de Sahah’ta Sendika kazanacak”, ”İşçiyiz, haklıyız kazanacağız”, ”Çalık elini sendikamdan çek” sloganları attı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan Sadık İpekçi, grevdeki gazetecilerin 124 gündür sendikal hak, basın özgürlüğü ve hukuk mücadelesi verdiğini söyledi.

Grevin, hem medyanın sendikalaşmasında hem de bu alandaki kirlenmenin önlenmesinde önemli rol oynayacağını ifade eden İpekçi, greve yurt dışından da destek olduğunu, burada da İLO sözleşmesinin çiğnendiğinin görüldüğünü kaydetti.

Grevi sürdüren gazetecilerin 2 gündür Parlamento’da da görüşmeler yaptığını anlatan İpekçi, ”Avrupa Parlamentosu’nda Turkuvaz sürecinin tartışılması için girişim başlattık. Uzun süreli bir grev olacağını biliyorduk. Geçen zaman bizi yıldırmıyor, mücadelemizi güçlendiriyor” diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da ”holdig medyanın” aylardır bu grevi görmediğini, yok saydığını söyleyerek, grevdeki gazetecilerin yanında olduklarını bildirdi.

Grup daha sonra, Sakarya Caddesi’ne yürüyerek ”Sabah-ATV’de grev var-Boykot ediyoruz” yazılı bildirileri dağıttı.

1073640cookie-checkSabah-ATV grevcileri: İşçiyiz! Haklıyız! Kazanacağız!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.