Sabah ve ATV’de yeniden grev

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ile bazı sendika temsilcileri, Sabah gazetesi ve ATV’nin Balmumcu’da bulunan binası önünde bir araya geldi.

Bina girişine sendika temsilcileriyle ”Bu iş yerinde grev vardır” yazılı pankartı asan İpekçi, geçen yıl 13 Şubatta başlattıkları mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

”Sabah Gazetesi ve ATV’de başlatılan 154 günlük grev süresince işverenlerin yapmadıkları kötülüğün kalmadığını” öne süren İpekçi, başlatılan greve destek verdikleri için işlerinden çıkartılan 10 kişiden 9’unun mahkeme kararlarıyla geri dönme hakkını elde etmelerine rağmen işveren tarafından tazminatları ödenerek iş başı yaptırılmadıklarını ve işlerine son verildiğini kaydetti.

İpekçi, işverenin, başlatılan greve sürecinde sendika üyelerinin dörtte üç azaldığını ve grevin yasal olmadığını iddia ederek başvurduğu İstanbul 2. İş Mahkemesi’nin durdurma kararı aldığını ancak yaptıkları itiraz üzerine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin bu kararı bozduğunu ifade ederek, ”Bugün burada grevimizi tekrar başlatıyoruz. Yeniden başlatılan greve, TÜRK-İŞ ve diğer sendikalar da Tekel işçilerine verdikleri desteklerini bize de verecek” dedi.

Grup, daha sonra sloganlar eşliğinde grevi yeniden başlattı.

Sabah ve ATV’nin Ankara temsilciliklerine de grev pankartı asıldı.

1235890cookie-checkSabah ve ATV’de yeniden grev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.