Sabancı BBC World’dun konuğu oldu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2001 krizinde, ülkeden çıkan para miktarının çok daha düşük olmasına karşın Türkiye’de türbülans yaşandığını belirterek, “Ancak 2001 krizinden sonra gerçekleştirilen düzenlemeler sayesinde, daha güçlü bir mali piyasaya sahibiz” dedi.


Sabancı Müzesi’nde yapılan röportajda programın sunucusu Nima Abu-Wardeh’nin “Sabancı Müzesi’nde sergilenmekte olan Rodin Sergisi’ndeyim. Müzede sanatçının aralarında Düşünen Adam eserinin de bulunduğu en önemli parçaları sergileniyor. Güler Sabancı imalat, perakende ve bankacılık alanlarında faaliyet gösteren 40 milyar dolarlık bir imparatorluğu yönetiyor. Son ekonomik gelişmelerin iş dünyası üzerine etkisini ondan iyi kimse açıklayamaz” sözleriyle başlayan programda, Güler Sabancı kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.


Yaşanan son dalgalanmada dayanıklı ve yarı dayanıklı mallarda bir durgunluk yaşandığını ancak durmadığını belirten Gülen Sabancı, ”Ancak bir yavaşlama söz konusu. Tüketim mallarındaki durgunluk daha hafif. Sanayi ürünlerinde ise imalat tarafındaki devalüasyon sayesinde rekabet yeteneği arttı, böyle olumlu bir etki söz konusu. Bizim sonuçlarımıza bu düzenlemenin olumlu etkileri yansımış bulunmakta. Ancak ihracat yapmayanlar ya da sadece yerel piyasa için üretim yapanlar, evet, durgunluğu bizden daha fazla hissedeceklerdir” dedi.


Sunucunun “Para Türkiye’den çıkıyor. Kısa vadeli yatırımcılardan 17 milyar dolar kaynak geldi ancak sonuçta ülkeyi terk etti” şeklindeki sorusuna Sabancı, şu yanıtı verdi:


“Evet, haklısınız. Ama güzel olan şu ki, 2001 krizinde, ülkeden çıkan para miktarı çok daha düşüktü. Ve ülke türbülansa girdi, çalkalandı. Şimdi bu miktarda bir çıkış oldu ancak 2001 krizinden sonra gerçekleştirilen düzenlemeler sayesinde, bu güçlü mali piyasaya sahibiz. Bankacılık sistemi ve mali piyasa bununla baş edecek esnekliğe sahip. Bunun için de oldukça güçlü bir test oldu.”

793120cookie-checkSabancı BBC World’dun konuğu oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.