Sabancı’nın avukatından sert eleştiri

Schmidt, Belçika Yargıtayı’nın da, Erdal’ın Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı Belçika’da yargılanamayacağına karar vermesi durumunda yaşanabilecekleri şöyle anlattı:


”Eğer sonuç alınamazsa, bu benim ve Sabancı Ailesi için büyük bir hayal kırıklığı olacak. Çok üzüleceğiz çünkü kanunlar açıkça bizden yana. Ve bu yüzden, Belçika yargısının nihai kararı Erdal’ın Türkiye’deki suçlarından dolayı Belçika’da yargılanamayacağı yönünde olursa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız ve Belçika’nın mahkum edilmesini isteyeceğiz. Çünkü bu noktada insan haklarına saygı gösterilmiyor. Burada İnsan Hakları Sözleşmesinin ”Yaşamın korunması” ilkesi ihlal edilmiştir. ”Adil yargılanma hakkı” ihlal edilmektedir. Eğer Belçika’nın en üst düzey yargı organı Erdal’ı Türkiye’deki suçlarından dolayı yargılamazsa, bütün bu ilkeler Belçika yargısı tarafından ihlal edilmiş olacak.’


Schmidt, 6 yıldır devam eden yargılama süreci nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını da şöyle özetledi:


”Bu ülkenin bazı hakimlerinin yaklaşımından memnun değilim. Şunu söylemem lazım, aradan geçen zamanda, bunca sene sonunda bende çok güçlü bir izlemin oluştu. Hakimler, benim davamı ele almakta çok isteksiz davrandı. Çünkü dava Türk kökenliydi. Başka bir değişle, hakimler ve hatta, savcı temelleri Türkiye’de olan bir dosyayı ele almak istemiyor.”

1026790cookie-checkSabancı’nın avukatından sert eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.