Sağcıyla sağcı, solcuyla solcu, çevir kazı yanmasın!

Murdoch’un bu amaçla Suudî Kraliyet Ailesi’nden Prens Alwaleed bin Talal ile anlaştığı bildirildi. Usûlen ve görünüşte Suudi Arabistan’da yayın yapıyor görünecek kanalın adı Arabia-Fox olarak açıklandı. “Arap Tilkisi” anlamına gelecek şekilde kurulan yeni isim altındaki televizyon kanalı 24 saat yayın yapacak, bu yayınların Amerikan Fox kanalıyla bağlantısı sağlanacak.

Irak Savaşı’ndan beri çok etkili olan ve bağımsız yayın yapmakta bulunan Al-Jazeera Televizyon Kanalı’na rakip çıkacak olan bu kanalın yayına geçmesiyle Arap dünyasındaki burjuvazinin ve büyük sermayedarların bu televizyona reklam akıtacakları tahmin ediliyor.

Bu türden bir ticarî ilişki için Prens Alwaaleed bin Talal’dan daha uygun bir isim bulunamayacağı da ortak görüş olarak beliriyor. Prens bin Talal, Forbes dergisinin 2009 yılı için yaptığı sıralamada, kişisel serveti dikkate alınanlar arasında dünya zengiliğinde 19.sıraya tırmanmıştı. Basın imparatoru Murdoch’un dünyanın en zengin 19.adamıyla kol kola girmesi sonucu kurulacak Arabia-Fox kanalı bu yıl sonunda yayına geçecek.

1506300cookie-checkSağcıyla sağcı, solcuyla solcu, çevir kazı yanmasın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.