Saddam’dan mektup: ABD yönetimi yalancı

Saddam Hüseyin, avukatları aracılıyla yayımladığı mektupta, ”Yönetiminizdeki yetkililerin hala size yalan söylediğini görüyorum. Onları Irak’a saldırmaya iten nedenler konusunda hala size gerçek açıklamayı yapmıyorlar” dedi.

BM denetçilerinin 7 yıl boyunca Irak’ta kitle imha silahları üretildiğine dair kanıt bulamadıklarını hatırlatan Saddam, 11 Eylül saldırılarının ardından, Irak ile El Kaide arasında bağlantı olduğu iddiasıyla başlatılan terörle savaşın bazı çıkarlar uğruna kullanıldığını savundu.

Savaşın gerçek nedeninin Irak’ın ekonomisini, kültürünü ve uygarlığını geliştirme arzusuna engel olmak olduğunu belirten Saddam, saldırganlığı kolaylaştırma ve üstünü örtmede İran ve ajanlarının da kirli bir rol üstlendiğini iddia etti.

Devrik lider, bu savaşın tüm dünyada Amerika’nın adını ve itibarını zedelediğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

“Herhangi bir yere giden Amerikan vatandaşı, ziyaret ettiği ülkelerde olumlu karşılanır, memnun kalırdı. Şimdi ise bir Amerikalı yanında mayın detektörü olmadan Amerika dışında yürüyemez. ABD Savunma Bakanlığı ardı ardına sizin için tehlikeli olan ülkeler hakkında uyarılar yayınlıyor.”

Çoğu Amerikalının savaştan önce İsrail yanlısı lobi içindeki siyonistlerin varlığı nedeniyle Amerikan stratejileri hakkında sorular soramadığını belirten Saddam Hüseyin, “Amerikan halkı, ölüm makinesinin hem Iraklıların, hem de Amerikalıların kanını akıtmaya devam edip etmeyeceğine karar vermeli” dedi ve Amerikalıları kararlı bir şekilde kan akıtılmasını durdurmaya çağırdı.

Devrik Irak liderinin, 1982 Duceyl katliamıyla ilgili yargılandığı davanın yeni duruşması 3 gün sonra yapılacak.

1132560cookie-checkSaddam’dan mektup: ABD yönetimi yalancı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.