Sadiq Khan: Corbyn’i gönderin!

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İşçi Partisi’nin liderlik seçimlerinde oy kullanacak olanları Jeremy Corbyn’i gönderip Owen Smith’i lider olarak seçmeye çağırdı.

Khan, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in Britanya halkının saygısını ve güvenini kazanmakta başarısız olduğunu söyledi.

Sadiq Khan, Corbyn’in etkili bir ekip kurmayı başaramadığını belirtti ve ayrıca İşçi Partisi liderinin AB referandumuna yaptığı katkıyı da eleştirerek, insanları AB’de kalmaya ikna edecek liderliği gösteremediğini ifade etti. Londra Belediye Başkanı, Owen Smith’in İşçi Partisi için doğru bir lider olacağını ve bir sonraki genel seçimleri kazanmak için ellerindeki en iyi şans olduğunu da sözlerine ekledi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, haziran ayında partinin milletvekilleri tarafından yapılan bir güven oylamasını kaybedince Owen Smith ona parti liderliği için rakip olarak çıkmıştı.

Güven oylamasında Corbyn’in aleyhine oy kullanan milletvekilleri, onun liderliğini ve AB referandumundaki performansını eleştirmişti, fakat Jeremy Corbyn destekçileri, parti içindeki rakiplerinin Corbyn’in liderliğini baltalamaya çalıştığını söylüyor.

Mayıs ayında Londra Belediye Başkanı seçilen Sadiq Khan, partideki liderlik yarışı için şimdiye kadar sessizliğini korumuştu.

Ancak, The Observer gazetesinde bir yazı yazan Khan, liderlik yarışında tarafını belli ederek yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Corbyn, Parlamento’daki İşçi Partisi milletvekillerinin %80’inin güvenini kaybetti.

Korkarım, bu şekilde devam etmeyi göze alamayız.

“Bunun için yalnızca muhalif medyayı sorumlu tutup Corbyn ve ekibinin bu işten sıyrılmasına izin veremeyiz.

“Kendi seçim dönemimden biliyorum ki, çirkin ve bölücü bir Muhafazakâr Parti kampanyasına rağmen, yeterince güçlü durup inançlarımız konusunda açık olursak, halk vermek istediğimiz mesajı alır.

Jeremy’nin Avrupa Birliği referandumunda başarısız olduğu nokta tam olarak bu. Yapılacak bir genel seçimde bu durum neden farklı olsun?”

Konuyla ilgili açıklama yapan Owen Smith ise, Sadiq Khan’ın kendisine olan desteğinden dolayı büyük onur duyduğunu söyledi. Smith, “Sadiq bu yıl İşçi Partisi’nin Londra’da güç kazanması için harika bir kampanya yürüttü.

Umut ve iyimserliğin, insanların hayatlarını gerçekten anlamlı bir şekilde değiştirebilecek güvenilir planlarla desteklendiğinde kazanabileceğini gösterdi” dedi.

22 Ağustos’ta, oy pusulaları, liderlik yarışında oy kullanacak olan İşçi Partisi üyelerine posta ve e-mail yoluyla gönderilmeye başlandı.Sonuçlar 24 Eylül’de Liverpool’da düzenlenecek özel bir konferansla açıklanacak

1999800cookie-checkSadiq Khan: Corbyn’i gönderin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.