Safa ailesinden mevlit

Londra’daki ilk Türk muhasebecilerinden ve Turkish Forum UK’in başkanı eski gazeteci Zeren Safa ile Star Kıbrıs’ın sahibi işadamı Ali Safa’nın annesi, İngiltere’deki ilk Türk kadın gazetecilerden ve Britanya Türk Gazeteciler Birliği’nin kurucularından gazeteci Mihrişah Safa’nın kayınvalidesi Vedia Safa 25 Ocak Pazartesi sabahı vefat etmişti. Vedia Safa, 6 torun sahibiydi.

Merhumenin cenaze töreni Süleymaniye Camiinde yapılarak doğum yeri Kıbrıs’a gönderilerek toprağa verilmişti.

Safa ailesinden yapılan açıklamada anne Safa’nın ölümünün 40’ncı günü dolayısıyla 13 Mart cumartesi günü saat 14’te “212-216, Kingsland Road E8 8AX” adresindeki Süleymaniye Camii’sinde düzenlenecek mevlite eş ve dost bütün yakınlar davet edildi.

VEDİA SAFA?

Lefkoşa’da 1915 yılında doğan Vedia Safa, Beyköylü Nazife ve İbrahim Ali’nin kızı, Türk Bankasının kurucusu tanınmış bankacı İbrahim Orhan’ın da kızkardeşiydi. Uzun yıllar adanın çeşitli yerlerinde öğretmenlik yapan Vedia Safa, özellikle çok sayıda köy ilkokulunda çalıştı. Bleda-Çınarlı köyünde öğretmenlik yaparken, ortanca çocuğu Ali Özmen Safa’yı dünyaya getirdi. Bunun dışında uzun süre Lefke’de öğretmenlik yaptı. En son da Lefkoşa’daki Atatürk İlkokulunda öğretmen olarak bulundu .

Vedia Safa, eşi İsmail Safa’nın Londra’ya Sosyal Ataşe olarak atanmasıyla birlikte mesleğinden ayrılıp İngiltere’ye gitti. Eşinin görevi ve çocuklarının eğitimi nedeniyle Londra’ya yerleşen Vedia Safa, Kıbrıs’ta öğretmenlik yaptığı yıllarda çok sayıda öğrenci yetiştirdi. .

Sağlığı bozulana kadar sık sık adaya ziyarete gelen ve akrabalarını gören Vedia Safa, vatanına oldukça düşkündü ve yaşamının son anına kadar Kıbrıs haberlerini ilgiyle izledi.

AÇIK GAZETE: Safa ailesine başsağlığı diler acılarını paylaşırız…

829770cookie-checkSafa ailesinden mevlit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.