Safa, KKTC’yi Moskova’da tanıtacak

Moskova seyahati öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Kıbrıslı işadamı, Türk Köyü projesi hakkında bilgi Verdi, KKTC’deki yabancı sermaye politikasını eleştirdi ve özelleştirilecek KTHY’ye talip olduklarını yineledi.

 

TÜRK KÖYÜ ENGEL TANIMADI

 

Safa, 17-19 Eylül Excel Emlak Fuarı’nda açtığı Türk Köyü’nde Rum protestolarına karşın Türkiye ve KKTC’den bir destek alamamaktan yakındı. Safa, “Üstüne üstlük fuardan kısa bir süre önce yabancılara mal satışında 125 yıllık sınırlama getiren yasa tasarısını ortaya sürerek kafa karıştırdılar” diye dert yandı.

 

30 MİLYONLUK YATIRIM UÇTU

İşadamı, KKTC’ye yatırımda Kıbrıslı Türkler’in öncülük ettiğini vurgulayarak KKTC’de izlenen yabancı sermaye politikasını eleştirerek, KKTC’de tersane yatınımı için Türkiye’den gelen 3 yatırımcının adeta kaçırıldığını öne sürdü.

 

Safa şöyle konuştu:

 

“Ortaklaşa yapılacak yatırım toplam 30 milyon dolar değerindeydi. Projemizi Ekonomi ve Turizm Bakanlığına sunmuş olmamıza rağmen halen bir yanıt alamadık. Siyasilerin ilgisizliği, bürokratik engeller, yasa tanımazlıkla karşılaştık…”

 

PARKART PROVAKASYONU

Safa, KKTC basınında öne sürüldüğü gibi bir teknenin üzerine ‘Korsan Limana Hoşgeldiniz’ yazılı pankartı kendisinin astırmadığını söyledi.

 

KTHY’YE TALİP

İşadamı, özelleştirilecek KTHY’yi satın almak isteğini yineleyerek  “KTHY hisselerinin en az yüzde 51’inin özel sektöre devredilmesi gerekir. Bu özel sektörde Kıbrıslı Türkler’den oluşan bir konsorsiyum olmalıdır. Ancak bu şekilde KTHY verimli, dünya standartlarında çalışan, ülkemiz için stratejik önemini koruyan, halkımıza hizmet eden bir havayolu olarak varlığını sürüdürebilir. Biz böyle bir konsorsiyuma liderlik yapmaya hazırız ve KTHY’na bu şekilde talibiz. Hesaplarını inclemek koşuluyla KTHY’nın tamamı için 50 milyon doları gözden çıkardık” dedi.

 

.

 

1094840cookie-checkSafa, KKTC’yi Moskova’da tanıtacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.