Safa, KKTC’yi Moskova’da tanıttı

Demoxpo adlı fuarda Residence dergisi bağlı bulunduğu Property International Plc grubunun diğer şirketleri ile fuarda yer alırken, fuarda Kuzey Kıbrıs’tan başka bir şirket yer almadı. Fuara Türkiye’den 8 şirket ve Kıbrıs Rum kesiminden 15 şirket katıldı.

 

Demoxpo adlı fuarda verdiği seminerin yoğun ilgi görmesi üzerine Elite Club 2004 tarafından davet edilen Ali Özmen Safa burada da verdiği seminerde Kuzey Kıbrıs’ı tanıtarak yatırımcılara bilgi verdi. Seminerde katılımcıların Safa’nın verdiği seminere yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.

 

Bu arada Rusya’nın etkili gazetelerinden Vedomosi  Safa ile röpörtaj yaptı. Business adlı Rus ekonomi dergisi Ali Özmen Safa’nın kaleme aldığı İngiltere’deki emlak piyasasını inceleyen bir yazısını yayınladı.

 

Residence adlı bir başka Rus dergisi de  Nazif Akpınar’ın Kıbrıs’ı tanıtan uzun bir yazısını yayınladı. Yazıyı Girne limanının kuşbakışı görünüşünün yer aldığı bir resim ve Karpaz sahilinden bir görüntü tamamladı.

 

Rusya’da yoğun ilgi gören Residence dergisi tüm sayılarında Kuzey Kıbrıs’a geniş bir şekilde yer ayırıp tanıtımını yapıyor.

 

Geçtiğimiz mart ayında Londra’da ilk kez kurulan Türk köyünü de organize eden dergi KKTC’ne uygulanan ambargoyu delerek Kuzey Kıbrıs inşaat sektörünün yurt dışına açılmasını sağladı. Mart ayında ilk kez kurulan Türk köyü bugüne kadar üç kez tekrar etti.

 

Tüm fuarlar Rumlar’ın yoğun engelleme çabalarına rağmen gerçekleşti. Eylül ayındaki son fuarda Rumlar’ın taşkınlık seviyesindeki engelleme çabaları da yetersiz kaldı. Rum İçişleri Bakanı Andreas Christou Britanya’da Kıbrıs Türk tarafından emlak satışına yönelik tanıtım faaliyetlerinin engellenmesi için yaptıkları çalışmaların yetersiz kaldığını kabul ederek ‘daha fazla çalışmamız gerekiyor’dedi.

 

“SAFA, KTHY’YE KIRGIN AMBARGOSU”

Ayrıca, Residence Dergisi’nin dağıtımı KTHY uçaklarında dağıtımını durduruldu. Residence Dergisi’nden yapılan açıklamada KTHY eleştirilerek şöyle denildi.

 

“Dünyanının her tarafında dağıtılan Residence dergisi bir yıldır KTHY’ında da dağıtılıyordu.  KTHY geçtiğimiz  aydan başlayarak derginin dağıtımını durdurdu. Edinilen bilgiye göre Caretta adlı bir dergi KTHY’ında dağıtılma hakkını tek başına elde etmiş bulunuyor.  Gazeteci Reşat Akar’ın Halkın Sesi’inde yer alan 10 Ekim 2004 tarihli yazısında ise bu hakkın düzmece bir ihaleyle elde edildi.

 

Residence dergisi  yöneticileri bu durdurma olayını doğrulayarak ‘Malasef artık KTHY’ında dergimiz bulunmuyor. Bize kimse dergimizin dağıtımın durdurulacağını haber vermedi. İhaleden de haberimiz olmadı. Eğer haberimiz olsaydı biz de bu ihaleye katılırdık’ dedi.

 

Residence dergisi yöneticileri biraz şaşkın biraz da kırgın. Kendilerinin KKTC’ini yurt dışında böyle geniş çaplı tanıtan tek dergi olduklarını, Londra’da ambargoyu kırdıklarını, her fırsatta Kuzey Kıbrıs’ı tanıttıklarını seminer verdiklerini ve son olarak da Moskova’da yapılan bir emlak fuarına Kuzey Kıbrıs’tan katılan tek firma olduklarını ve iki seminerde yatırımcılara Kuzey Kıbrıs’ı anlattıklarını ifade edildi. Residence dergisinin bağlı olduğu Property International Plc Group yönetim kurulu başkanı Ali Özmen Safa ise derginin dünyanın her tarafında Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmaya devam edeceğini söyleyerek ‘şu anda Şubat ayında Londra-Excel’de yapacağımız fuara yoğunlaşmış durumdayız’ dedi.”

1095550cookie-checkSafa, KKTC’yi Moskova’da tanıttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.