Sağlık Bakanı Koca ile görüşen TTB’den ücret ve corona aşısı açıklaması!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Kurulu, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin akabinde açıklamalarda bulunan TTB Merkez Kurulu Lideri Sinan Adıyaman, sıhhat çalışanlarının fiyatları konusunda düzenleme yapıldığının bildirildiğini aktardı.

Corona virüsü aşısıyla ilgili de görüştüklerini belirten TTB COVID-19 İzleme Şurası’ndan Prof. Dr. Hasret Azap, “Yurt dışında üretilen kimi aşıların faz-3 kademelerinin Türkiye’de gerçekleştirileceğini öğrendik” açıklamasında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Kurulu ile Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart’tan bu yana birinci sefer yüz yüze görüştü. TTB Merkez Kurulu Lideri Prof. Dr. Sinan Adıyaman, görüşmenin akabinde açıklamalarda bulundu.

AİLE TABIPLERININ MAAŞ KESİNTİSİ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Sıhhat çalışanlarının meselelerini ilettiklerini aktaran Adıyaman, “Aile sıhhati merkezinde çalışan aile doktorlarının hastalandıkları, rapor aldıkları vakit maaşlarından kesilme oluyordu. Yaptığımız görüşme sonunda bunun en kısa vakitte halledileceğini öğrendik. Çok sevinç verici bir haber” dedi.

FIYAT DÜZENLEMESİ YAPILDI

Adıyaman, “Ayrıca COVID-19 salgınında gayret eden uzmanların, asistanların, aile tabiplerinin ve öteki tabiplerin fiyatı konusunda 1 Ağustos prestijiyle bir düzenleme yapıldığını öğrendik. Bu da çok memnuniyet verici” açıklamasını yaptı.

‘MESLEK HASTALIĞI’ BAKANLIKLARIN GÜNDEMİNDE

TTB COVID-19 İzleme Kurulu’ndan Prof. Dr. Hasret Azap ise Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden sıhhat çalışanlarının meslek hastalığı kategorisinde kıymetlendirilmesi için çalışmaların ilgili bakanlıklarla birlikte sürdürüleceğini ilettiğini bildirdi. Azap, ayrıyeten tarama testleri konusunda riskli alanlarda çalışanlara ait bir çalışma yapılacağını aktardı.

4-5 KAT DAHA FAZLA AŞI TEMİN EDİLECEK

Prof. Dr. Hasret Azap, Bakan Koca ile aşı çalışmalarıyla ilgili görüştüklerini de belirterek şunları söyledi:

* Grip aşısının geçtiğimiz yıllardan 4-5 kat daha fazla sayıda temin edileceğini söyledi Sayın Sıhhat Bakanı.

* Bu durumda başta risk altındaki küme olmak üzere aşılama çalışmalarının önümüzdeki haftalarda yürütüleceğini söz etti.

* Pnömokok aşısı eczanelerde bulunamıyordu. Bu aşının temin edildiğini önümüzdeki günlerde kullanıma gireceğini söz ettiler.

COVID-19 AŞISI FAZ-3 KADEMELERI TÜRKİYE’DE

COVID-19 aşısına ait yürütülen çalışmalara ait görüş alışverişinde bulunduklarını bildiren Azap şu açıklamalarda bulundu:

* Türkiye’de yürütülen faz-1 kademesinde çalışmalar olduğunu öğrendik.

* Bunun yanı sıra yurt dışında üretilen kimi aşıların faz-3 etaplarının Türkiye’de gerçekleştirileceğini öğrendik.

* Burada yürütülecek çalışmaların bundan sonraki devirde şeffaflıkla bizlerle paylaşılmasını bekliyoruz.

2447360cookie-checkSağlık Bakanı Koca ile görüşen TTB’den ücret ve corona aşısı açıklaması!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.