Sağlık emekçileri sordu: Kasım-aralık ayı ek ödemeleriniz nerede?

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yapan sağlık emekçileri, “Kasım-aralık ek ödemeleri nerede?” diye sordu.

İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, hâlâ ödenmeyen ek ödemeleri için basın açıklaması gerçekleştirdi. Beyoğlu’nda bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri, “Kasım-aralık ek ödemeleri nerede?” diye sordu.

“Hakkınız ödenmez dediler ödemediler” pankartı açan sağlık sağlık emekçileri, ödenmeyen ek ödemeleri alkışlarla protesto etti. Alkışlı eyleme hasta yakınları da destek verdi.

“UTANÇ DUYMALILAR”

Şişli Şube Eş Başkanı Abuzer Aslan, “Sağlık emekçileri için güzel şeyler olacağını dile getiren Sağlık Bakanı hakkımızı gasbediyor. Bize ve topluma yalan söylüyorlar. Biz bu yalanlardan yorulduk. Sadece işimizle ilgilenmek istiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekmez söz aldı. Ekmez, “Canla başla mücadele veren sağlık emekçileri maaşlarını alamadılar. Şehir hastenelerine milyonlarca lira para harcanırken emekçilere görmezden geliniyor. Sağlık emekçileri geçim derdi yaşıyor. Bundan utanç duymalılar. Bizden bekledikleri itaat ve verdiklerine razı olmamızı istiyorlar. Razı olmayacağız mücadeleyi büyüterek devam edeceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasını SES İşyeri Temsilcisi Handan Mısıroğlu Arık okudu.

“YOKSULLAŞTIK”

Pandeminin başından beri alkışlanan sağlık emekçilerinin vergi yükü, enflasyon oranlarının altında ezildiğini ve yoksullaştığını söyleyen Arık, “Pandemi koşullarında izinsiz, dinlenmeksizin virüs yüküyle mücadele ederken tükeniyor ve her gün ölüyoruz. İnsanca yaşayacak, meslek riskimizi karşılayacak tek kalemde yoksulluk sınırının üstünde temel ücret diye isyan edip çığlık attıkça performans ve ek ödemelerle bizlere lütuf olarak sunuldu. Hakkınız ödenemez dediniz, 2021 yılı sağlık emekçilerinin yılı olsun dediniz, ama vaat ettiğiniz ek ödemeleri bile sağlık hizmetinin tüm bileşenlerine adil ve eşit bir şekilde bile dağıtamadınız” dedi.

“EK ÖDEMELER NEREDE?”

“Kasım ve aralık ayı ek ödemeleri nerede?” diye soran Arık, “Biz izinsiz, dinlenmeksizin her zaman canımız pahasına aktif bir şekilde görevlerimizin başındayız. Masa başındaki Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sesleniyoruz sıcak koltuklarınızdan ödeme emri genelgesi hazırlamak için neyi ya da kimi bekliyorsunuz? Şüpheli TUİK verileriyle, manüple edilen enflasyon oranlarıyla ve giderek artan vergi dilimleriyle, yandaş sendikayla oynadığınız orta oyunu sonucu belirlediğiniz TİS zamlarıyla yoksullaştırdığınız ve 50TL’ye dahi muhtaç bıraktığınız sağlık emekçileri, sadaka değil tulumlarından akan terlerinin, koruyucu gözlüklerinde biriken buğunun, topuklarındaki sızının hakkını istiyorlar. Acilen ve derhal kasım ayı ek ödemesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve sağlık emekçilerinin mağduriyeti giderilmelidir” diye konuştu.

Sağlık emekçileri taleplerini şöyle sıraladı:

  • İzin ve dinlenme hakkı, emeklilik hakkı gibi kazanılmış haklarımıza hiçbir koşul altında dokunulmamasını,
  • Emekçilerin sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergilerin gelir vergisi matrahından mahsup edilmesini,
  • Sağlık çalışanlarının tamamını kapsayan, dönüşümlü çalışma, hamilelerin, kronik hastalığı bulunanların, idari izinli sayılmasını, çocuklu çalışanlardan talep eden ebeveynin idari izinli sayılmasını,
  • Sağlıkta şiddetin önlenmesini,
  • Bütün sağlık emekçilerinin temel ücretlerinin yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Haber: Evrensel, Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
2483520cookie-checkSağlık emekçileri sordu: Kasım-aralık ayı ek ödemeleriniz nerede?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.