Sahneden yükselen barış

Karıncalar Tiyatro Topluluğu (KATİT-2001), ön beş yıl önce tiyatroya gönül vermiş bir grup öğrenci tarafından, üniversitedeki alternatif yaşam arayışının bir sonucu olarak kuruldu. İstanbul İktisat Sahnesi’nde başlattıkları geleneğini çalışma yaşamlarında da sürdürmek isteyen gençler, savaşa karşı mesaj taşımaktan memnun olduklarını söylediler… 

Halen İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti (İFMC) bünyesinde çalışmalarını sürdüren KATİT’te bankacı, yayıncı, araştırma görevlisi ve gazeteci gibi pek çok farklı meslekten oyuncu bulunuyor.  

2002-2003 sezonunda, Dario Fo ve  Franca Rame’nin “Kadın Oyunları” isimli tiyatro yapıtından derledikleri “Hepimiz Aynıyız” adlı oyunu sahneleyen KATİT, bu yıl “Bitkiler ve İnsanlar” oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Oyunun metni, Jerzy Kosinski’nin ”Bir Yerde” adlı romanından esinlenilerek topluluğun kolektif çalışmasıyla oluşturuldu.

BAHÇIVANIN SÖZ HAKKI

“Bitkiler ve İnsanlar”, bahçıvanlık mesleğini icra etmekten başka hiçbir yeteneği olmayan bir adamın dünya üzerindeki söz, yetki ve karar mekanizmasına kadar yükselişini, ironik-grotesk bir üslupla ele alıyor.

Başka bir deyişle oyun, hergün televizyonda izlediğimiz karar alıcı merkezin bir ironisini oluşturuyor. Günümüz konjonktürünün göndermeleriyle şekillenen yapıt, küresel tartışmaları da gündeme taşıyarak, bilinen bilinmeyenlere yanıt oluşturmaya çalışıyor.

“Bitkiler ve İnsanlar”, özellikle günümüzde yaşanan savaşlara ve uygulanan küresel politikalara yönelik bir eleştiri niteliği taşıyor. 

Stüdyo Drama Sahnesi
Sakızağacı Cad. (İstiklal Cad. Ağa Cami yanı)
Büyük Bayram Sok. No: 1 Kat: 4  Beyoğlu
Tel: 0 212 244 77 12

Fotoğraflar: Antoni Yuannidis
 
 

1099690cookie-checkSahneden yükselen barış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.