Sahte Anzak gazileri türedi…

Avustralya Savaş Gazileri (Return & Services League – RSL) sahtekarları yakalamak için hafiyelik kararı aldı.

RSL Avustralya Savaş Gazileri Anzac Day’de geçit törenlerine katılanlar arasında hafiyelik yaparak madalya takmaya hak kazanmayan “sahte” savaş gazi ya da yakınlarını yaklalayacak.

Vietnam Savaşına katılan RSL üyeleri, geçit törenlerinde dijital kameralarla donanarak yürüyüşçüler arasına karışan  “savaş sahtekarlarını” hedef alacak, ayrıca takılan madalyaları da yakından izleyerek gerçek sahiplerinin omzunda olup olmadığını saptayacak.

İlk araştırmada; Askeriyenin Onuru Vatanseverler Koalisyonu (The Coalition of Patriots for Military Honour – CPMH ) kulübü,  29’u Victoria’da olmak üzere ülke çapında 112 madalya sahtekarlığı saptadı.

CPMH Victoria Komutanı Max Greevey, bu kişilerden 90’ına savaştıklarını kanıtlamaları için mektup gönderildiğini söyledi.

Max Greevey, “Ülke çapında Anzac Yürüyüşlerini filme alıp, yürüyüşçüler arasındaki sahte kahramanları tesbit edeceğiz. Bu işi yapacak olan arkadaşlarımız sahtekarları bir bakışta tanıyacaklar ve özellikle onları kaydedecek” dedi. Greevey, “teneke” olarak adlandırdığı bazı sahte kahramanlık madalyalarının da önemli sorun haline geldiğini söyledi.

Avustralya’da Kasım 2003’de güncellenen yasa ile şeref madalyasını takma kuralları saptandı. Buna göre gaziler madalyaları sol, yakınları da sağ göğsüne takabilecekler. Ayrıca yasada madalya sahtekarlarına verilen para cezası 200 Dolar’dan 3 bin 300 Dolar’a çıkarılanak 6 hapis cezası da getirildi.

 

1103080cookie-checkSahte Anzak gazileri türedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.