“Sahte” denilen para transferi dekontlarını gösterdi

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Erdoğan’ın yakınlarının para transferi iddialarıyla ilgili konuştu, orijinal olduğu belirtilen dekontları gösterdi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının vergi cenneti Man Adası’na milyonlarca dolar aktardığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Tezcan, para transferine ait orijinal olduğunu belirttiği dekont ve belgeleri gösterdi.

Tezcan’ın açıklamasında şimdiye kadar yaşananları özetleyerek, “Araştırma önergemiz parmak hesabıyla reddedildi. Parmak hesabı vicdan hesabına hakim geldi” dedi.

Tezcan konuşmasında dekontların orjinalleri olduğunu iddia ettiği belgeleri tek tek göstererek şöyle konuştu:
“Bize dediler ki bu belgeler sahte. İşte sahte dedikleri dekontlar, Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolarlık dekont, aslı dekontun, bu mu sahte? Bitmedi. Ziya İlgen 1 Milyon 250 bin dolarlık dekont, bu mu sahte? Ahmet Burak Erdoğan, 1 Milyon 450 bin dolarlık dekont, bu mu sahte? Herkes görsün, şimdi fotokopilerini vereceğim. Ahmet Burak Erdoğan, 2 milyon 300 bin dolarlık banka dekontu, orjinali, bu mu sahte? Hani sahteydi? Osman Ketenci yine 1 milyon dolarlık dekont. Hangisi sahte? Mustafa Erdoğan, 2 buçuk milyon dolarlık dekont. Ziya İlgen, enişte, 2 buçuk milyon dolarlık dekont bu mu sahte. Bunların tamamı orjinala belgeler. Bu belgelrin tamamını kamuoyuyla paylaşacağım.”

Tezcan şöyle devam etti: “Sahte dediler, sahte iddiası çöktü. Savcılık da istemiş vereceğiz savcılığa.

Sonra dediler ki şirket satışı için verildi bunlar. Kim söyledi, Erdoğan. Akrabalarım, yakınlarım şirketlerini sattılar, oradan para geldi dedi. Biz para gitti diyorduk, para da gelmiş, daha vahim. Hangi şirketi sattılar? 15 milyon dolar bu dekontların toplamı. Bu sattıkları şirketin ortaklarını çıkarın. Sermayesi ne kadar bu şirketin? Biz bir şirket satışı bilmiyorduk, Erdoğan sayesinde öğrendik.

Gelelim şu ticaret meselesine. 1 sterlinlik şirkete 15 milyonluk ödeme yapılıyor. Bu nasıl ticaret?

Şimdi vatandaşa soruyorum, 5 liralık bir şirket 60 milyonlık şirketi alıyor, varsa öyle bir şirket tabi. 60 milyonluk bu şirket de cebinde 5 lirası olan bu şirkete güvenip ticaret yapıyor. Böyle bir şey olur mu? Bu normal ve makul bir şirklet mi. Bu şirketin de kurulduğu yer adını bile bilmediğimiz bir ada da kurulmuş.

Kazım Öztaş kimdir bu güne kadar ne kadar vergi ödemiş, geliri ne, varlığı ne bu şirketi almış? Kamuoyu bunları merak ediyor. Dünyanın her ülkesinde bu işin üzerine resmi kurumlar gider. Bu basit ticari ilişki değil.

FETÖ ile okunmuş bir dolarları öğrenmiştik. Şimdi sihirli 1 sterlinleri öğrendik. Buna kim inanır. Herkes biliyor ki, bu mide bulandıran bir şey. Normal ve ahlaki ölçülerde izahı olmayan bir ilişki.

Bundan sonra insanın aklına iki şey gelir: Bir kara para aklama iki vergiden kaçma.

Bunları sizin kuru gürültünüzle milletten saklmanıza izin vermeyeceğiz. Ortada milletin vicdanını yaralayan bir ilişki vardır, bu çok açıktır. Kutuyu açtık, söyleyeceği söyledik ama zannetmeyin ki kutuyu tamamen kapattık.

2141660cookie-check“Sahte” denilen para transferi dekontlarını gösterdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.