Sahte doktora skandalı

Korkmaya gerek yok.

KKTC üniversitelerine yönelik değil yazımın başlığı. Her ne kadar Almanya’da “bir eski polis memuru” Lichtenstein’de bir bankaya yatırılarak Almanya’dan vergi kaçırıp tanesi 20 – 25 bin avro’dan tek kelime İngilizce bilmeyen Almanlara, Avusturyalılara ve İsviçrelilere “hiç yorulmadan bir iki kere üniversiteye uğramanın yeterli olacağı” vaadiyle KKTC’de diploma pazarlıyor olsa da bugün konum “o” olmayacak.

Bugün konumuz Almanya’daki sahte doktora ve sahte popo skandalları!

Evet yanlış duymadınız. Almanya’da bir güzellik yarışmasında birinci olan genç kadının kural dışı medyada fotoğrafı yayınlanan “poposunun ona ait olmadığı” konusu neredeyse mahkemelik oluyordu.

Almanya’da partiler örneğin bu yıl “150 yaşına basan” SPD (Almanya Sosyaldemokrat Partisi) başkanlarını “dava açıp hakimler tarafından belirletmeye” kalkmadıklarından mahkemeler siyaset dışı işlere bakmaktalar.

Almanya Güzellik Yarışması ‘Miss Germany 2013’ finali öncesi ‘Miss Saksonya Anhalt 2013’ güzeli seçilen 23 yaşındaki Juliane Seyffert’in kendisinin olduğu iddia edilen “çıplak popo fotoğrafının” basına yansımasıyla diskalifiye edilmesi gündeme geldi.

KKTC’de neredeyse her hafta gündeme gelen güzellik yarışmalarının tersine bu yarışmaya katılan adayların şartlar gereği hiçbir yerde “nü” resimlerinin teşhir edilmemesi istenmiş. Yetkililer, son günlerde internette paylaşılan “popo fotoğrafının” Miss Saksonya güzeli Seyffert’a ait olduğu iddiası üzerine harekete geçip onu diskalifiye etmeye kalkınca güzel Juliane “bu popo benim popom” değil deyiverdi.

Halle kenti savcılığı yapılan şikâyet hakkında fotoğrafın inceleneceğini ve davanın kısa zamanda yapılacağını duyurdu. 23 Şubat Cumartesi gecesi Almanya’nın en büyük eğlence parkı olan “Avrupa parkında” yapılacak büyük finalde 24 aday içinde Saksonya güzelinin podyuma çıkıp, çıkamayacağı merak konusu oldu.

Tam ben de dahil olmak üzere herkes “bu kızın poposunun o popo olmadığı nasıl kanıtlanacak ve mahkeme nasıl bir yöntem uygulayacak?” derken bir fotoğrafçı ortaya çıktı ve kızı kurtardı. Almanya ise belki de tarihinin en ilginç, eğlenceli ve “seksi” davasını yaşayamadı.

Miss Germany Güzellik Yarışması’na yaşadığı Saksonya Anhalt Eyaleti’ni temsilen katılma hakkını kazanan Seyffert’in diskalifiye olmasını gerektiren “popolu fotoğrafı” çeken profesyonel fotoğrafçı Matthias Rücker, “Bu popo Juliane’ye ait değil” diyerek genç kadını rahatlattı. “Peki kimin?” sorusu da kamuoyunu ilgilendirmediğinden konu kapandı.

Almanya’da “popo skandalının” çözüldüğü gün Almanya’nın Federal Eğitim Bakanı’nın “sahte doktora sahibi” olduğu iddiası ortaya atıldı. Doktorayı veren Düsseldorf Üniversitesi “geri aldıklarını” açıklayıverdi.

Daha önce kanıtlanan “sahte doktora organizesinden” dolayı istifa ederek politikayı bırakan Federal Almanya eski Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg’ten “utandığını” kamuoyuna duyuran ve şu anda Afrika’da okulları incelemekte olan Federal Almanya Eğitim Bakanı Annette Schavan ise dün bir açıklama yaparak iddiayı red etti ve mahkemeye başvuracağını duyurdu. Şansölye Angela Merkel de aceleci bir şekilde bakanını desteklediğini açıkladı.

Bakalım bu sefer hangi fotoğrafçı “şahitlik” yaparak “o doktora fotoğrafı” doğru değil açıklaması yapacak.

“Popo skandalı” kadar kolay çözülmeyeceğe benziyor “sahte doktora skandalı”.

Almanya’da Federal Hükümeti oluşturan CDU, CSU ve FDP isimli partiler bu konuda tam “sabıkalı” durumdalar. Eski Savunma Bakanı CSU’lu Guttenberg kenara çekilmek zorunda kaldı. Aynı şekilde FDP’nin Avrupa Parlamentosu eski grup başkanı Koch-Mehrin’e, Beriln Eyalet Parlamnetosu CDU milletvekili Graf’a ve AP FDP milletvekili Chatzimarkakis’e kendilerini “Dr” olarak tanımlamaları yasaklandı!

Sahi KKTC’de de “başbakanın imzasını taklit ettiği suçlaması yapılan bir bürokrat” vardı. Bu konuda nasıl bir gelişme oldu acaba?

1619080cookie-checkSahte doktora skandalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.