Sahte evlilik şebekesine toplam 35 yıl

Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma sonunda Avukat Tevfik Souleiman 10 yıl 6 ay, göçmenlik danışmanları Zafer Altınbaş 6 yıl 9 ay, Cenk Güçlü ve Farruh Kosimov 9’şar yıla mahkum oldular. Metropolitan Polis, duruşma sonunda yaptığı açıklamada Souleiman GA adlı avukatlık firmasının temeline kadar bozuk olduğunu ve çalışanların bilerek zengin olmak için yasal olmayan yollara başvurduğunu belirterek, mahkum edilenlerin bu yolla sağladığı tüm kazanç ve mal varlıklarının ellerinden alınması için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Sahte evlilik şebekesini kurarak 2 binden fazla erkeğin yasa dışı yolla evlenip, ülkede kalmasını sağlayan Türk avukatlık firmasının elemanları toplam 35 yıl 3 aya mahkum oldular.

Davayı soruşturan ekipden Metropolitan Polis Task Force’dan Dedektif Müfettiş Caroline Baker, bilerek bir avukatlık firmasının sahte evlilik işine girişmesinin kanunlar gözünde kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bu kişiler bilerek , sırf para kazanma amacıyla sahte evlilikler düzenleyerek, milyonlarca sterlin kazanç elde ettiler. Avukatlık firması dibine kadar kanunsuz ve bozuk bir firmaydı. Evlilik yoluyla İngiltere’de kalmaya hak kazanan erkekler, ayrıca sosyal yardımlardan faydalanma, iş bulma, yaşama haklarını elde ettiler. Bu firma ayrıca Vergi Dairesini de kandırarak, haksız kazanç sağladılar. Şimdi hapse mahkum olan bu kişilerin bu yolla sağladığı para ve servetler araştırılıyor. Bunlar kanunen ellerinden alınarak, kriminal yolla sağladıklarını servetlerini resmi makamlara devredeceğiz” diye konuştu.

846810cookie-checkSahte evlilik şebekesine toplam 35 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.