Şaka Maka çok güldürdü…

Backyard Comedy Club’da geçen pazar akşamı, Eastern European Comedy Festivali kapsamında dört Türk komedyenin sahne aldığı “Şaka Maka” adlı Türkçe stand-up gösterisi seyircilerden tam not aldı…

Backyard Comedy Club’da 25 Şubat’ta, Eastern European Comedy Festivali kapsamında dört Türk komedyenin sahne aldığı “Şaka Maka” adlı Türkçe stand-up gösterisi sahneye kondu. “Şaka Maka” stand-up’ını kalabalık bir izleyici izledi.

Komedyenler Aslı Akbay, Şaban Kazım, Ruşen Tuzcu ve Hassan Dervish’in sahne aldığı gösteri, Londra’da gerçekleşen olan ilk karma Türkçe stand-up gösterisi olarak tanıtıldı.

Sanatçılar sahnede Londra’daki çok dilli ve çok kültürlü yaşamın getirdiği komik olayları anlatarak katılımcıları kahkahaya boğdu.

Stand-up sonrası sanatçılar şunları söyledi:

ASLI AKBAY: KATILIM VE İLGİ HARİKAYDI

İstanbul’da yaşıyorum, Londralı bir komedyen olarak Türkiye’de Türkçe ve İngilizce şovlar yapıyorum. Londra’da sahne aldığı yerler arasında The Comedy Store, Downstairs At The Kings Head, Laughing Horse ve Amused Moose Comedy Club sayılabilir. Türkiye’de kadınlardan oluşan ‘Çok Da Fıfı’ komedi ekibiyle de sahne alıyorum. Çoğunlukla İstanbul’da çıkan grubumuz, Türkiye’nin farklı yerlerinde de gösteri yapıyor. Bu gece katılım ve alkışlardan çok memnunum. İyi bir gece oldu.

ŞABAN KAZIM: İLK KEZ TÜRKÇE STAND UP YAPTIM

Ben yarım İngiliz ve yarım Türküm ama annem İngiliz, babam tam Kıbrıslı Türk’tür. Güney Londra’dan kültürlü bir stand-up’cı olarak 2010’dan beri bir çok mekanda sahne aldım. The Comedy Store, The Comedy Cafe, Top Secret Comedy, Downstairs At The Kings Head ve The Backyard Comedy Club bunlardan bazıları. Bu gece ilk kez Türkçe stand-up yaptım. Seyircilerin alkışları gösterinin beğenildiğini gösteriyor. İki dilli ve iki kültürlü olunca espiri üretmek de kolay oluyor hani…

HASSAN DERVISH: ALKIŞIMIZ BOL OLDU

Müzikal stand-up komedyeni olarak sahneye çıkıyorum. Amused Moose yarışmasında yarı finale kadar gelmiştim. Comedy Virgins Max Turner Prize’ ve ‘Leicester Square Theatre’s New Comedian of the Year’ yarışmalarında da çeyrek finale yükselmiştim. İlk kez Türkçe stand-up yaptım. Müzik eşliğinde yaptığım komik şakaların izleyicilerden alkış alması sevindirici. Sahnede ilk kez Türkçe konuşmak heyecan vericiydi…

RUŞEN TUZCU:  KOMEDİYE DEVAM…

Ankaralı bir komedyen olarak 2004’te Türkiye’nin en büyük mizah dergisi Leman dergisinin yarışmasıyla stand-up dünyasına adım atmıştım. Eğitim için geldiğim Londra’da açık mikrofonlarda sahne almıştım. Türkiye’ye döndükten sonra stand-up gösterilere devam ettim, Komikrofon adlı açık mikrofon stand-up komedi gecesini Aslı Akbay ile başlattık. Bu kez Ankara Anlaşması’ndan Londra’dayız ve komediyi bıraktığım yerden devam ettiğim için çok mutluyum.

2163960cookie-checkŞaka Maka çok güldürdü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.