Salda Gölü’nü talana karşı koruyan CHP’li başkan ve eşine silahlı saldırı

Burdur, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi sabah saatlerinden silahlı saldırıya uğradı.

CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Göker, sosyal medyada açıklamada bulunarak “Yeşilova belediye Başkanımız ve eşi bu sabah kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı” ifadelerini kullandı.

Yerel gazeteci Serkan Şimşek ise sosyal medyada “Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi bu sabah saat 04.35 sularında evinde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı…” bilgisini paylaştı.

SALDA SKANDALINDAN SONRA

“Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nün beyaz kumsalına geçen hafta iş makinelerinin girmesi büyük tepki çekmişti. Kıyı şeridindeki kumların kamyonlarla başka bir yere taşındığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıklamıştı.

“15 GÜN ÖNCE DUYUMU ALDIM”

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda skandalından sonra yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirmişti. Şenel, yaşanan kum skandalıyla ilgili duyumu 15 gün önce aldığını söylemişti.

Şenel, “Beyaz kumların olduğu yerden o beyaz kumları alıp kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdığı yere bu yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarını oturtacaklarmış. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış. İş makineleriyle henüz düzeltme fırsatları olmadı, biz olaya müdahale edince zaten durdu” şeklinde konuşmuştu.

SALDIRIYA UĞRAYAN BAŞKAN KONUŞTU

Evinde silahlı saldırıya uğrayan Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, saldırganlardan birini teşhis ettiğini söyledi.

Silahlı saldırıya uğrayan CHP’li başkan ilk kez konuştu, saldırganı teşhis etti
GERÇEK GÜNDEM-İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e yönelik düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

SALDIRGANLARDAN BİRİNİ TEŞHİS ETTİ

Öte yandan Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in ameliyattan çıktığı ve saldırganlardan birini teşhis ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili paylaşımlarda bulunan CHP 26. Dönem Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, “Sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan Burdur – Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ameliyattan çıktı. Eşi Fatma Şenel de serviste tedavi edildi. Şenel çiftinin durumu iyi. Polis iki saldırganı ise tespit etti ve gözaltına aldı. Şenel çiftine acil şifa diliyorum. Belediye Başkanımız Mümtaz Şenel’le az önce konuştum. Sevgili @drmehmet_goker aracılığıyla yaptığımız görüşmede, hepinizin selamını ilettim. Başkan da herkese selam söyledi. Sağlığı ve morali yerinde. Şenel, saldırganlardan birini teşhis etmiş. Savcılık da izleri takip ediyor.” dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı’ndan söz konusu saldırıya ilişkin açıklama geldi. Bakanlık iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde;

“Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır. Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaltır.”

(GERÇEK GÜNDEM)

2408290cookie-checkSalda Gölü’nü talana karşı koruyan CHP’li başkan ve eşine silahlı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.