Salda’yı korumaya çalışan başkana mafya usulü rant kurşunu yağdırdılar!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşine sabaha karşı kurşun yağdıran saldırganların girişimi, Mayıs 2017’de Antalya Finike’deki dağ evlerinde vahşice katledilen Büyüknohutçu çiftini akıllara getirdi. Saldırganların, göl kıyısında bulunan ve geçtiğimiz günlerde belediye tarafından ruhsatı iptal edilen bir otel ile ilişkili olabileceği iddia ediliyor…
Burdur’un Yeşilova ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel gece yarısı polisiz diyerek evlerine gelen iki saldırgan tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarından Şenel çiftinin evine gelen saldırganlar, Başkan Şenel’in ayaklarına 5 el ateş ederek yaraladı. Belediye Başkanının eşi Fatma Şenel de aynı şekilde ayaklarından kurşunlandı. Son günlerde Yeşilova’nın adını dünyaya duyuran doğa cenneti Salda Gölü’ndeki tahribatı engellemeye çalışan Belediye Başkanı Şenel’in eşiyle birlikte mafyatik bir üslupla ayaklarından kurşunlanması gözdağı olarak yorumlandı. Tepkiyle karşılanan olay, Mayıs 2017’de Antalya Finike’deki dağ evlerinde pompalı tüfekle öldürülen Ali ve Aysin Büyüknohutçu çifti cinayetini akıllara getirdi. Büyüknohutçu çifti, Alacadağ bölgesindeki sedir ormanlarını yok eden mermer ocaklarına karşı hukuki mücadele verdikleri dönemde katledilmişlerdi.

BELEDİYE BAŞKANI VE EŞİNE MAFYATİK GÖZDAĞI SALDIRISI

Türkiye’nin en görkemli göllerinden biri olan Salda Gölü’nün bulunduğu Burdur’un Yeşilova ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e bu gece sabaha karşı evlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre saat 04.30 sıralarında Şenel çiftinin evine gelen kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, kapıyı çalarak polis olduklarını söylediler. Saldırganlar kapıyı açan çiftin üzerine kurşun yağdırdı. Ayaklarına ateş açılarak yaralanan Mümtaz ve Fatma Şenel çiftinin Burdur Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındığı belirtildi. Şenel çiftinin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

YEŞİLOVA BELEDİYESİ: ‘BAŞKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ’

Yeşilova halkını şoke eden olayla ilgili soruşturma başlatılırken ilçe belediyesinden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Mümtaz Şenel şu an ameliyattan çıktı. Sağlık durumu çok şükür iyi. Başkanımıza acil şifalar diliyoruz. Suçluların en kısa sürede yakalanmasını umuyor, saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

SALDIRININ ARKASINDA GÖL KIYISINDAKİ OTEL Mİ VAR?

Tepki çeken saldırının ardından Mobese kayıtlarında yapılan inceleme sonucu kimliği açıklanmayan iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Mümtaz ve Fatma Şenel çiftine mafyatik yöntemle yapılan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Ancak iddiaya göre saldırının Salda Gölü kıyısında Kayadibi Mahallesinde bulunan ve geçtiğimiz hafta belediye tarafından yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle ruhsatı iptal edilerek mühürlenen bir otel işletmesi ile ilişkili olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Belediye Başkanı Şenel ile eşine silahlı saldırı düzenleyen şahısların, söz konusu otel ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel

SALDA GÖLÜNÜN TAHRİP EDİLMESİ HAKKINDA PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, son aylarda Salda Gölü’nün korunmasına yönelik tavır ve açıklamalarıyla gündeme gelmişti. 13 Nisan’da Millet Bahçesi projesi için göl kıyısındaki hidromanyezit kumulların iş makineleri ile tahrip edilmesini ardından sosyal medya hesabından görüşlerini paylaşan Şenel, tahribatın fotoğrafı eşliğinde şu ifadeleri kullanmıştı: “Hani bazen paylaşmak istemez insan, büyüsü bozulmasın ister. Kimse bilmesin ister. Sanki hepimiz için bir parça böyle, Salda Gölü. Hepimizin zamanında sırdaşı olmuş, kendimizi kötü hissettiğimizde ya da çok mutlu olduğumuzda gözümüzü maviliklerine daldırıp, kokusunu içimize çekerek oturup düşündüğümüz nice anımızın en güzel mekânı. Ve fakat şimdi yaşanan günler… Şairin dediği gibi, ‘Bakmaya kıyamadığım, baktıkça doyamadığım.”

ŞENEL ÇİFTİNE YAPILAN SİLAHLI SALDIRI, BÜYÜKNOHUTÇU CİNAYETİNİ AKILLARA GETİRDİ

Şenel çiftinin sabaha karşı evlerinde kurşun yağmuruna tutulması, Mayıs 2017’de Antalya Finike’deki dağ evlerinde vahşice katledilen Ali ve Aysin Büyüknohutçu çiftini akıllara getirdi. Ali Büyüknohutçu, evinin bulunduğu Alacadağ çevresindeki sedir ormanlarının ve bölgedeki su kaynaklarının mermer ocakları tarafından yağmalanmasına karşı hukuki ve eylemsel mücadele yürütüyordu. Büyüknohutçu çiftinin katili Ali Yamuç, önce cinayeti bir mermer ocağı sahibinin kendisine para teklif ederek azmettirdiğini itiraf etmiş, ardından ise ifadesini değiştirmişti. Cezaevinde eşofman lastiği ile intihar ettiği öne sürülen katil zanlısı Yamuç, dava sonuçlanmadan yaşamını yitirmişti.

2408450cookie-checkSalda’yı korumaya çalışan başkana mafya usulü rant kurşunu yağdırdılar!
Önceki haberİNGİLTERE… Koronavirüs ve korku imparatorluğu
Sonraki haberPetrolde tarihi düşüş: İlk kez eksiye indi
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.