‘Saldırganlar hayatta olabilir’

Rand Corperation adlı düşünce kuruluşunun terörle mücadele analisti, eski Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) çalışanı ve terörist örgütler uzmanı Farhana Ali, Mumbai’de iki otel ve bir Yahudi merkezini üç gün boyunca işgal eden saldırganların sayısının Hintli yetkililerin söylediklerinden daha fazla olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Mumbai’deki saldırıları düzenleyen silahlı kişilerin sayısının kendi kaynaklarına göre 23 olduğunu belirten Ali, bu istihbaratın kendisine Pakistan’dan geldiğini söyledi, ancak kaynağını açıklamayı reddetti. Ali, geçen ay Hindistan ve Pakistan’ı ziyaret etmişti. 

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Merkez Kuvvetler Komutanı David Petraeus’a terörle mücadele konusunda üst düzey danışmanlık yapan David Kilcullen da, Mumbai’deki saldırıları düzenledikleri söylenen Leşkeri Tayyibe örgütünün bazı militanlarının hala dışarda olabileceğini, ancak henüz tüm istihbaratın toplanmadığını, bekleyip görmek gerektiğini ifade etti. 

Kilcullen, Mumbai saldırganlarının sahte kimlikleri olduğunu, Batı tarzı giyindiklerini ve yüzlerinin tıraşlı olduğuna dikkati çekerek, bu kişilerin muhtemelen saldırıları intihar eylemi olarak görmediklerini kaydetti. Kilcullen, kimliği tespit edilen 10 saldırgandan 9’unun ölmesinin, teröristlerin hepsinin ölme niyetinde olduğunu göstermeyeceğini, bazılarının hala dışarda olduğunun farzedilebileceğini kaydetti.

1182890cookie-check‘Saldırganlar hayatta olabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.