‘Saldırılar İsrail’in sonunun başlangıcı’

Ahmedinejad, Meclis’te bugün yaptığı konuşmada, İsrail saldırıları sonucu Gazze Şeridi’nde yaşanan trajedinin insanlık için büyük bir yara olduğunu belirtti. 

İsrail’in çocuk, kadın, yaşlı masum ve savunmasız sivilleri öldürmesini ”medeniyetsizlik ve kültürsüzlük” olarak değerlendiren Ahmedinejad, ”Bilinmeli ki, İsrail ile açık ya da gizli işbirliği yapanların hepsi cehenneme gidecek ve halklar onları tarihin karanlığına gömecek” dedi. 

Ahmedinejad, İsrail ve destekçilerinin her açıdan yolun sonuna geldiklerini belirterek, ”Gazze Şeridi’ne saldırılar İsrail için sonun başlangıcı olacak” ifadesini kullandı. 

Filistinlilerin, İsrail işgaline karşı direnişini öven İran Cumhurbaşkanı, ”Filistinliler şimdi cihat ve şehadet meydanında mücadele ediyorlar, aslında bu meydan zafer meydanıdır” diye konuştu. 

Bu arada İran, İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım yapılması konularında BM ve İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) başta olmak üzere ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlar nezdindeki girişimlerini sürdürüyor. 

1184100cookie-check‘Saldırılar İsrail’in sonunun başlangıcı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.