Salih Müslim İngiltere Parlamentosunda konuştu

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, İngiltere Parlamentosunda, “Savaşın ne zaman biteceği belirsiz fakat eninde sonunda galip gelecek olan biziz çünkü kendimizi ve insanlık değerlerini savunmada kararlıyız” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan Müslim, İngiltere Parlamentosunda konuşma yaptı.

İskoçya Ulusal Partisi SNP’nin Glasgow milletvekili Natalie McGarry’nin ev sahipliğinde, İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen toplantıda Müslim konuşmasına, hakkında Türkiye’de çıkartılan yakalatma kararına karşı bir açıklama yaparak başladı. Hakkındaki kararı “Sultan tarafından yazılan bir çeşit ferman” olarak nitelendiren Müslim, Türk vatandaşı olmadığını hatırlatarak, PYD’ye mal edilen 16 Şubat Ankara saldırısı ile bir ilgileri olmadığını yineledi. Müslim konuşmasında Suriye’nin durumuna ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Suriye’deki savaşa dahil olan tüm tarafların kendi planları olduğunu ifade eden Müslim, gelinen aşamada bu planların giderek netleştiğine dikkat çekti. Uluslararası büyük güçlerin yanı sıra bölgesel güçlerin de kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Müslim, 400 bin Suriyelinin yaşamını yitirmesine, 1 milyon kişinin yaralanmasına ve milyonlarcasının yerinden edilmesine karşılık savaşın ne zaman biteceğinin belirsizliğini koruduğunu dile getirdi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPTI

Kendilerini savunmak için savaştıklarını ve Ortadoğu’ya model olacak modern bir yapı oluşturduklarını ifade eden Müslim özellikle kadın hakları ve eşitliği konusunda kaydedilen aşamaya özel vurgu yaptı. Müslim, dayanışma telep ederek, “Cenevre görüşmelerinin ne zaman başlayacağını bilmiyoruz ama sizi temin ederim ki eninde sonunda galip gelecek olan biziz çünkü kendimizi ve insanlık değerlerini savunmada kararlıyız. Hepinizden ve demokrasiyi, insani değerleri savunan tüm güçlerden dayanışma bekliyoruz. Bizim kendimizi askeri olarak savunmada bir problemimiz yok ama sizlerden diplomatik ve politik destek bekliyoruz” dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda parlamenterin yanı sıra Lord Hylton da bir konuşma yaparak Rojava’da Kürtlerin verdiği mücadeleye destek verdiklerini dile getirdi. (Londra/EVRENSEL)

2031220cookie-checkSalih Müslim İngiltere Parlamentosunda konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.