Sağlık reformu onaylandı

Başkan Barack Obama’nın iç politikadaki en önemli öncelikleri arasında yer alan ve ülkenin 2,5 trilyon dolarlık sağlık hizmeti sisteminde son 40 yıldaki en büyük değişiklikleri oluşturan tarihi nitelikteki plan, 100 üyeli Senatoda yapılan oylamada 39’a karşı 60 oyla onaylandı.

Temsilciler Meclisi de tasarıya ilişkin olarak, sağlık reformunun nasıl finanse edileceği, vergiler, kürtaj ve “halk seçeneği” olarak adlandırılan hükümet yönetimindeki sigorta planı gibi konularda bazı farklı yaklaşımları içeren kendi versiyonunu 7 Kasımda kabul etmişti.

Bu iki aşamanın tamamlanmasıyla birlikte, Kongrenin her iki kanadından seçilecek üyeler, iki versiyon arasındaki farklılıkları gidererek tek bir tasarı haline dönüştürecek. Reform paketinin hayata geçebilmesi için bu tek tasarının da Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından tekrar onaylanması ve nihai aşamada Obama tarafından imzalanması gerekiyor.

Kongrenin Demokrat üyeleri, tasarının, Obama’nın Ocak ayının sonlarına doğru yapacağı “Birliğin Durumu” konuşmasından önce hayata geçirilmesini umuyor.

Halen sağlık sigortası bulunmayan 30 milyondan fazla Amerikalıya sigorta imkanı tanıyan ve halkın yüzde 90’ından fazlasını sigorta kapsamına alan reform paketi, sigorta şirketlerinin, insanları önceki sağlık koşullarından ötürü sigortalamayı reddetmesi gibi uygulamaları da yasaklıyor.

Amerikalıların çoğunun sağlık sigortası edinmesini zorunlu hale getirecek paket, sağlık sigortası edinmeye gücü yetmeyenlere de devlet desteği sağlanmasını öngörüyor.

1227830cookie-checkSağlık reformu onaylandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.