Sağlıklı yaşam için çağrı

Tottenham Hotspurs uzmanları Ida Blake ve Esther Iyobebe, toplum üyelerinin yaşam standartını yükseltmek için bu fırsattan yararlanmalarını isteyerek, “Eğer Haringey’de yaşıyorsanız, yaşınız, konumunuz, durumunuz önemli değil. Sağlıklı bir yaşam için lütfen katılın” dediler.

Blake ve Iyobebe, sağlıklı yaşam için Haringey genelinde başlatılan kampanyanın şimdi Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumda yaygınlaştırmak amacıyla DAY MER ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Blake ve Iyobebe, atölye çalışmalarının tamamen ücretsiz olduğunu belirterek, “Çalışmalarımız uzman öğretmenler eşliğinde ’22 Moorefield Road N17 6PY’ adresindeki Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER) yapılacaktır. Programlara katılanlar 10-12 hafta sonra kendilerini daha sağlıklı hissedecekler ve sağlık sorunlarının üzerinden daha kolay gelinebileceğini öğrenecekler” dedi.

Blake ve Iyobebe, DAY MER’deki programla ilgili şu özet bilgiyi verdi:

– “Fitnes”: “Shape up with Spurs” başlıklı çalışma 10 hafta sürecek. 14 yaş üstü Haringey sakinlerinin katılabileceği bu programda 26 Nisan’da başlayacak. Ayrıntılı bilgi [email protected] ya da Katrina Heal’den (07770 929925) alınabileceği gibi http://www.tottenhamhotspur.com/foundation/what-we-do/ adresi de ziyaret edilebilecek.

– Diyabet İle Başa Çıkma: 2 tür diyabet hastasının da katılabileceği bu program 6-7 hafta sürecek ve kurs boyunca hastaların yaşam standartını artırma yöntemleri öğretilecek. Bu program için [email protected] ya da [email protected] adreslerine e-posta atılabilecek, ya da Davina (0207 527 1707) aranılabilecek. Ayrıca http://www.whittington.nhs.uk/- adresinden ayrıntılı bilgi alınabilecek.

– NHS Sigarayı Bırakma Servisi: Haringey sakinlerine yönelik 12 haftalık program 21 Nisan’dan başlayarak perşembeleri 14-17.30 arasında gerçekleşecek. Herkesin kendi biyolojik yapısına göre sigaradan kolay kurtulma yöntemleri ayrı ayrı ele alınarak uygulanacak olan bu program ile ilgili başvuru [email protected] ya da Katrina Heal’e (07770 929925) yapılabilecek. https://www.nhs.uk/oneyou adresinden de bilgi alınabilecek.

856980cookie-checkSağlıklı yaşam için çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.