Sağlığın şifresi liste başı

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün kaleme aldığı, ‘You: The Owners Manual’ (Siz: Kullanım Klavuzunuz) adlı kitabı, daha piyasaya çıkmadan aldığı 350 binlik sipariş ve piyasaya çıktıktan sonraki satış rakamlarıyla, ‘Da Vinci’nin Şifresi’ ile altı aydır bir numarada olan ‘Harry Potter’ı geride bıraktı.

New York Presbyterian Hastanesi’nde Kardiyovasküler Enstitüsü başkanı olan ünlü cerrahın meslektaşı Michael Roizen ile birlikte yazdığı kitap ‘Amazon.com’ ve ‘Barnes&Noble.com’ adlı kitap sitelerinde daha çıkmadan bir numaraya yükselmişti. Geçen hafta salı günü piyasaya çıkan kitap, ilk günde 350 bin sattı. İkinci gün, ikinci baskısı yapılan kitap yine tükenince, üçüncü baskı için yayınevi harekete geçti. Kitabın bu başarısı altı aydır bir numarada olan Harry Potter’ı da yerinden etti.

Öz’ün kitabının bu başarısı kaşısında Good Morning America, Fox ve CNN gibi önde gelen yayın kuruluşları da ropörtaj için sıraya girdi.

BEŞ YILIN EN İYİLERİNDEN

Kitabın bu kadar spariş almasındaki en büyük etkenlerden birinin, ABD’nin en çok izlenen talk-showcusu Oprah Winfrey’e konuk olup kitabın tanıtımını yapmaları olduğu belirtildi. Amerikan AP ajansı, Öz’ün rekor spariş alan kitabının haberini, ‘Oprah, Jane Fonda’ya yaptığını yine yaptı’ yorumuyla duyurdu. 10 milyon izleyici potansiyeli olan Oprah, bütünüyle bu kitaba ayırdığı geçen salı günkü programında, Öz’ün yapıtından, ‘Son beş yılın, en iyi beş kitabından biri’ diye söz etti.

GENÇ KALMANIN SIRLARI

Öz ise programda, her zaman genç ve sağlıklı kalmanın yolunun, tansiyonu dengede tutmaktan geçtiğini söyledi. Öz, programı izleyenlere tansiyonlarını dengede tutmak için muz, şeftali ve karpuz yemelerini tavsiye etti. Kalp sağlığı için soğan, sarmısak, somon balığı, ceviz ve bademi öneren Öz, kanser riskinin ise ıspanak, portakal suyu, domates, lahana, D vitamini ve günde bir, iki bebek aspiriniyle yarı yarıya düşeceğini vurguladı.

Hürriyet’e konuşan ünlü Türk kalp cerrahı, ‘Amerikan halkına bir otomobilin iyi işlemesi için ne yapıyorsanız, gençliğinizi de aynı şekilde koruyabilirsiniz dedim’ diye konuştu.

Doğan ULUÇ / Hürriyet NEW YORK

1105450cookie-checkSağlığın şifresi liste başı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.