Salzburg Başkonsolosluğuna saldırdı

Avusturya devlet televizyonu ORF’in internet sitesinde yayınlanan habere göre, Salzburg kentinin Lehen mahallesi, Struber sokağında bulunan binanın bir büro penceresi taşla kırılarak içeri atılan molotof kokteyl ile maddi hasara yol açıldığı polis tarafında duyuruldu.

Yaralanma ve can kaybının olmadığı saldırının henüz kimler tarafından yapıldığı polis tarafından açıklanmazken, itfaiyenin vaktinde müdahalesi ile kontrol altına alınan yangının binanın diğer bölümlerine yayılmasına da engel olunduğu ORF internet sitesinde yer alan haberle ayrıca açıklandı.

Salzburg emniyet müdürlüğünden Hermann Rechberger “Bu tür saldırılarda ilk akla gelen motifin siyasi oluşudur, bu mümkündür, ancak şu anda onu ne onaylayacak, ne de yalanlayacak bilgiler elimizde bulunmaktadır” dedi.

Diğer taraftan saldırı, Türk dernekleri tarafından kınandı. Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dr. Murat Yıldırım Barlan tarafından yapılan açıklamayla saldırı kınanırken, saldırganların en kısa zamanda yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini beklediklerini,  konsolosluk görevlilerine de geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini yazılı olarak duyurdu.

1180490cookie-checkSalzburg Başkonsolosluğuna saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.